Galatasaray'da flaş ayrılık! Luis Campos görevi bıraktı

Galatasaray'da sportif danışman olarak görev yapan Luis Campos, görevine devam etmek için gereken koşulların oluşmadığını ve sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzalamayacağını bildirdi.

12 Mayıs 2022 Perşembe 15:25 - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 15:25

Galatasaray'da başkan Burak Elmas'ın danışmanı olarak görev yapan Luis Campos, Sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzalamayacağını söyledi.

DHA'nın haberine göre Luis Campos; "Büyük hedeflere ulaşmak için yok sayamayacağım bazı kısıtlar oluştu. Sonuç olarak kulübün Spor danışmanı olarak sözleşme imzalamayacağım." şeklinde bir açıklama yaptı.

SPORTİF DİREKTÖRLÜĞE SENSİBİLE'Yİ ÖNERMİŞTİ

Elmas'ın danışmanı olarak görev yapan Campos, Galatasaray'da sportif direktörlük görevi için PAsquale Sensibile'yi önermiş ve Sensibile Sarı-kırmızılı takımda göreve başlamıştı.

İSMİ CELTA VİGO İLE ANILMIŞTI

Campos'un Galatasaray'daki görevine başladığı günlerde transfer haberleriyle ünlü Fabrizio Romano, Fransız Futbol adamının Celta Vigo'nun sportif direktörü olacağını iddia etmişti.

LUİS CAMPOS KİMDİR?

Tam adı Luis Filipe Hipolito Reis Pedrosa Campos olan, Luis Campos adıyla bilinen teknik adam, 6 Eylül 1964 yılında Portekiz'in Esposende ilinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine teknik direktör olarak ülkesinde başlayan Campos, Leiria, Esposende, Desportivo Aves, Esposende, Leça, Penafiel, Gil Vicente, Vitoria Setubal, Varzim ve Beira-Mar'da görev aldı.

Esasında UEFA Pro Lisans sahibi bir teknik direktör olan Campos, Portekiz’de vasat takımlarda çalıştıktan sonra 2004’te dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes için futbolcu izlemeye başladı. Dünyanın dört bir yanında oyuncu araştırması yapan Campos, 2012’de Jose Mourinho’nun isteği üzerine Real Madrid’de scout şefi oldu; bir yıl sonra da Monaco Kulübü’nde transfer operasyonlarının başına getirildi.

Monaco’da çalıştığı 4 yılda kendisinin keşfedip toplam 142.75 milyon Euro maliyetle transfer ettiği Martial, Lemar, Fabinho, Bernardo Silva, Kondogbia, James Rodriguez, Ronny Lopes, Carillo ve Saint-Maximin, toplam 480 milyon Euro’ya satıldı. Monaco’ya transferden 337,25 milyon Euro kazandıran Campos, 2017’de Lille Kulübü’ne sportif direktör oldu.

Hünerlerini burada da gösteren Luis Campos’un toplam 54.9 milyon Euro’ya transfer ettiği Nicolas Pepe, Osimhen, Leao, De Preville, Mendes ve Malcuit 225.4 milyon Euro’ya satıldı ve kulüp 170.5 milyon Euro kâr etti. Türkiye’den Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı’yı da Lille’e götüren Campos, Aralık 2020’de Fransız kulübünden ayrıldı.

Fatih Terim ile yollarını ayıran ve Torrent'i takımın başına getiren Galatasaray'da başkan Burak Elmas, danışman olarak Campos ile çalıştı.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi