NBA’de Konferans finalleri belli oldu

NBA'de Batı ve Doğu Konferansı Play-off 2. tur maçlarında kazananlar 7. maçta belli oldu. Doğu'da Boston Celtics, Batı'da Dallas Mavericks isimlerini Konferans Finalleri'nde yazdırdı.

16 Mayıs 2022 Pazartesi 15:43 - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 15:43

NBA’de 7. maçlara kalan seriler de sona erdi ve iki konferansta da finallerin adı kondu. Batı’da Golden State Warriors’ın rakibi Dallas Mavericks olurken; Doğu’da Miami Heat-Boston Celtics kapışması izleyeceğiz.

Gecenin ilk maçında Boston Celtics, TD Garden’da Milwaukee Bucks’a göz açtırmadı. Baştan sona üstün götürdüğü ve dış atış isabetleriyle farkı açtığı maçta Celtics, rakibini 109-81 yenerek seriyi 4-3 önde tamamladı.

Boston Celtics’ta Grant Williams 27 sayı ile ekstra katkı sağlarken, takımın yıldızı Jason Tatum da 23 sayı, 6 ribaunt ve 8 asistlik performans gösterdi.

Son şampiyon Bucks’ta ise Giannis Antetokounmpo’nun 25 sayı, 20 ribaunt ve 9 asistlik performansı yeterli olmadı.

DONCIC VE DINWIDDIE, SUNS’I YIKTI

Batı Konferansı’nda Phoenix Suns ile Dallas Mavericks’in 7. maçında konuk takımın rüzgarı esti! Mücadeleye çok iyi başlayan Dallas, ilk yarıyı 30 sayı farkla önde kapattıktan sonra bir daha rakibine fırsat tanımadı.

Mavericks'te Luka Doncic sadece 30 dakika forma giydiği karşılaşmada 35 sayı, 10 ribaund ve 4 asistle yıldızlaştı. Kenardan gelen Spencer Dinwiddie 30 sayı üretti.

Suns'ta Chris Paul sadece 10 sayı, 4 asistte, Devin Booker ise 11 sayıda kaldı. Booker aynı zamanda saha içinden denediği 14 şutun sadece 3'ünde isabet buldu.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi