TFF Başkanlığı için Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın ...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 16 Haziran'da yapılacak olağanüstü ve seçimli genel kurulu için adaylık başvuru süresi bugün 17.00'de sona erdi. TFF Başkan adaylığı için ilk başvuruyu Mehmet Büyükekşi yapmıştı. Pazarspor Eski Başkanı Hüseyin Yangın TFF Genel Sekreterliği'ne adaylık dilekçesini göndererek Büyükekşi'ye rakip oldu.

9 Haziran 2022 Perşembe 18:59 - Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe 18:59

Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) Nihat Özdemir’in istifası sonrası başkanlık koltuğuna kimin geçeceği merak konusuydu. 16 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirilecek olağanüstü kongre öncesi ilk aday haftalar önce Mehmet Büyükekşi dilekçesini iletmişti. Bugün saat 17.00’de sona erecek adaylık başvurusu için son dilekçeyi veren isim Hüseyin Yangın oldu.

Seçim gününe kadar çekilme olmazsa iki aday arasında geçecek genel kurula mevcut başkan Servet Yardımcı beklenenin aksine aday olmadı.

ISLAK İMZA SEÇİM GÜNÜNE KADAR TOPLANABİLECEK

307 delegesi bulunan TFF Genel Kurulu'nda 155 oy alan aday çoğunluk sağlayacak. Adayların, toplam delege sayısının 5'te 1'i kadar ıslak imzayı seçim gününe kadar toplama hakkı bulunurken, yönetim kurulu listelerini ise seçim günü divan başkanlığına sunacaklar. Başkanlığa seçilecek kişi, bir yıl boyunca TFF Başkanı olacak.

Daha önce Gaziantep FK başkanlığı yapan Büyükekşi yaptığı açıklamada 234 imza topladığını belirtmişti.

16 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirilecek kongrede çoğunluk sağlanamazsa, üçte ikilik çoğunluk aranmaksızın salt çoğunlukla 17 Haziran’da seçime gidilecek. Başkanlığa seçilecek kişi, bir yıl boyunca TFF başkanlık koltuğunda oturacak. 2023 Haziran’ındaysa 4 yıllık bir dönem için olağan genel kurul gerçekleştirilecek.

HÜSEYİN YANGIN KİMDİR?

Hüseyin Yangın, Rize’nin Pazar ilçesinde doğdu. İlköğrenimimi Pazar’da, orta öğrenimi Kabataş Erkek Lisesi ve Pazar Lisesi’nde bitirdi. Yükseköğrenimi İTÜ Denizcilik Fakültesi’ni (YDO) 1977 yılında bitirerek tamamladı. Pazarspor’da ve üniversite takımında kalecilik yaptı. İTÜ Yüksek Denizcilik Okulu’nun federe futbol kulübünde iki yıl başkanlık yaptıktan sonra 1991’de yönetimine girdiği Pazarspor’da 16 yıl başkanlık koltuğunda oturdu.

Hüseyin Yangın, iş hayatına uzun yıllar denizlerde uzak yol kaptanı olarak çalışarak başladı. Ardından ortağı ve sahibi olduğu Granmar Denizcilik A.Ş.’de kimyasal tanker işletmeciliği ile hayatını sürdürmekte. Hüseyin Yangın, evli ve Dicle Deniz isimli bir kızı bulunuyor.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR

1961 yılında Gaziantep’te doğan Mehmet Büyükekşi, 61 yaşındadır. Büyükekşi, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Ardından Marmara Üniversitesi ve İngiltere’de İşletme ve İngilizce dil eğitimini alan Büyükekşi, evli ve üç çocuk babasıdır.

Daha önce Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği, 5 Yıl (TİM) Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği, 8 Yıl (İSO) İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 6 Yıl (TÜRDEV) Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, 14 Yıl Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyeliği, B20 Yürütme Kurulu Üyeliği, TOBB-BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Üyeliği, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı, 2000-2006 İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1997-2008 yılları arasında Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Kurumu ve Eğitim Vakfı (TASEV) Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulunan Büyükekşi, şu anda Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeliği, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyeliği, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi