Trabzon’da şampiyonluk geri sayımı! Nüfus ikiye katlandı

Süper Lig’de şampiyonluğu ilan etmek için 1 puana ihtiyacı bulunan Trabzonspor, bu akşam Fraport TAV Antalyaspor karşısında şampiyonluk maçına çıkacak. Şehre gelenlerle nüfusu 2 milyonu aşan Trabzon’da büyük bir coşku yaşanıyor.

30 Nisan 2022 Cumartesi 15:55 - Güncelleme: 30 Nisan 2022 Cumartesi 15:55
1 / 7

Dogum yapmak üzere olan esini Almanya’da birakip, sampiyonluk için kentte gelen gurbetçi Rahman Tasçi, “Almanya’dan geliyorum. Özlem, hasret, her sey var hikayemizde. Yillar sonra bu ana taniklik ediyoruz. Esim hamile. Belki de su an dogum yapmak üzere. Esim 'çocuk gelecek gitmesen olmaz mi?' dedi. Dedim '30 yildir biz bu sevdayi bekliyoruz. Sen çocugumuzu dünyaya getir ben de sana sampiyonlugu getirecegim. Bu kupayi getirecegim. Sana 30 senelik hasretimizi getirecegim. Bu da benden sana hediye olsun.' Belki de su an oglum dünyaya geldi. Ama bilsin ki bu fedakarliklar onun için. Uçagim iptal oldu. Yollarda perisan oldum. Ama yilmadim. Taksiyle, yürüyerek bu kadar yolu astim ve geldim” dedi.

2 / 7

2 çocuguyla Amerika Birlesik Devletleri’nden Trabzon’a gelen Rifat Çebi, “Ogullarimi aldim ve Amerika’dan sirf sampiyonluk için buraya kadar geldim. Yillar önce okumak için Amerika’ya gitmistim. Esim Amerikali. Ogullarim da orada dogdular. Ben ogullarima bu sevdayi asiladim. Onlarda bugünün hasretiyle yillardir yasiyorlardi. Çok sükür nasip oldu. Çok mutlu ve heyecanliyiz” diye konustu.

3 / 7

Gurbetçi Merve Bayram, “Almanya’dan geldim. Çok heyecanliyim. Yillardir bu günü bekliyorduk. Sonunda geldi sampiyonluk günümüz. Biletler tükenmisti. Ben sansliyim ki uçak biletimi daha önceden almistim. Ama kardesim sirf buraya gelebilmek için günlerce yollarda kaldi. Bilet bulamadi. Sonra sis yüzünden yollarda kaldi. Önce Ordu’ya daha sonra da Trabzon’a geldi” seklinde konustu.

4 / 7

Bursaspor taraftari olan ve kutlamalara katilan Serkan Dogan da, “Gurbetçi arkadaslarimla Almanya’dan Trabzonspor’un sampiyonlugunu kutlamaya geldik. Ben Bursaspor taraftariyim. Bursa’nin sampiyonlugunda Trabzonspor’un da etkisinin çok fazla oldugunu biliyoruz. Karsiliginda biz de bugün buraya geldik” ifadelerinde bulundu.

5 / 7

6 / 7

7 / 7