Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

Editör: Büşra | 1 Nisan 2022 Cuma 13:37 - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 13:37

KENDİNE UYGUN BİRİNİ BUL

Mehmet E.: Merhaba ben 47 yaşında engelli bir erkeğim. Hiç kimsem yok. Köyde yaşıyorum. Komşular bakımımı yapıyor. Her gün yemek veriyorlar ben de onların bağ bahçe işlerinde yardımcı oluyorum. Ablacığım ben evlenmek istiyorum. Yaşlanıyorum ve bana bakacak bir eş ve çocuk istiyorum acaba bu olur mu? Ne olur bana yol göster.

Okşan Abla: Sevgili kardeşim, bu şartlarda kendine yetiyor olman büyük başarı. Hayatta paradan çok daha önemli bağlar olduğu kesin ve sen kimseden bir beklentisi olmayan kendi gücü ve çalışmasıyla ekmeğini çıkarabilen bir kişisin. Zihinsel engelin çok fazla değil ki benden yardım isteyebiliyorsun. Tabi ki evlenmek senin de hakkın ama kendine uygun belki o da bir takım engeli olan bir eş adayı ile yuva kurabilirsin. Çocuk sahibi olmak, günümüz şartlarında çok zor ve sen ancak kendine yetebilecek bir kişi olduğun İçin zorlayabilir. Evlilik senin için doğru bir tercih olacak yeter ki anlaşabileceğim bir aday olsun.

ENDOKRİNOLOJİ UZMANI İLE GÖRÜŞMELİSİN

Gülbeyaz: Merhaba ben 18 yaşında bir genç kızım. Okşan abla ben lezbiyenim ama bunu çevrem ve ailem bilmiyor. Çocukluğumdan beri bir kız arkadaşıma aşığım ama ona da bir türlü açılamıyorum. Kendimi erkek gibi görüyor ve öyle yaşamak istiyorum. Acaba bana nasıl yardımcı olacaksın. Lütfen yol göster çok çıkmazdayım.

Okşan Abla: Güzel yavrum önce bedeninle ilgili gerçekleri öğrenmek için bir endokrinoloji uzmanı ile görüşmen ve gerekli araştırmalar sonucu cinsiyetin hakkında karar vermen gerekir. Henüz ergenlik döneminde olduğun İçin yanılıyor olabilirsin. Ayrıca Gülbeyaz ismini seçmen bile senin bir takım çelişkiler yaşadığını gösteriyor. Cinsiyetinle ilgili radikal bir karar vermeden önce mutlaka araştır ve hormon seviyelerini öğren. Çift cinsiyet (Hermafrodit) olabilirsin veya görünüşte kız olup aslında erkek hormonlarına da sahip olabilirsin. Bunun doğru yolu bilimsel destek alman olacaktır. Ayrıca bu durum utanılacak bir hal değil.

KORUYU ANNELİKTE YAPABİLİRSİN

B.H.: Merhaba ben 47 yaşında bir kadınım. Çocuk sahibi olmak istiyorum ama bunu kabul edecek bir baba adayı bulamıyorum. Beraber olduğum kişi kesinlikle çocuk istemiyor ve bu yüzden ayrılma noktasına geldik. Ben yurt dışında hamile kalıp anne olmak istiyorum. Bunu da kabul etmiyor. Ne olur bana yardım edin.

Okşan Abla: Değerli kardeşim anne olmak her kadının en doğal hakkı ama bunu aile ortamında yaşamak da doğru olan yol. Çocuk sahibi olmak çok uzun ve oldukça zorlu bir yol. Bir ömür çocukla verilse bile hiçbir zaman büyümediklerini ve yıllar geçtikçe sorun ve sorumluluklarının hızla arttığı bir adanmışlık. Bilmediğin bir kişinin spermi ile çocuk sahibi olmak çok büyük bir kumar. Hiç bilmediğin tanımadığın belki hasta genlere sahip bir spermle çocuk sahibi olmak bence hiç doğru değil. Güzel giden bir ilişkin var ve çocuk sahibi olmak İçin bunu bozduğuna değmeyecek. Sana tavsiyem kimsesiz birçok çocuktan birine koruyucu annelik yaparak onu hem topluma kazandırman hem de annelik duygularını onunla paylaşmandır.

MACERA ARAMA YUVANI DÜŞÜN

Evrim: Merhaba ablacığım ben 43 yaşında bir kadınım 12 yıl önce evlendim ve yurt dışında yaşadım. İki çocuğum var ve ben ülkeme döndüm ama eşim ve çocuklarım orada eşim gelmek istemiyor Çocuklarımızın da orada büyümelerini istiyor. Ben ne yapacağım? Ne olur bana yol gösterin.

Okşan Abla: Sevgili kardeşim sen neden döndün? Madem çocukların orada mutlu senin de evliliğinde bir sorun yok, dön çocuklarının yanına. Günümüz şartlarında orada yaşananız çocukların geleceği açısından çok daha iyi. Neden kendine dert yokluğunda dert yaratıyorsun ki? Anlaşılan macera arıyorsun ama çocuklarını ve yuvanı düşün onların yanında ol.

DOĞURMAK DEĞİL EMEK VERMEK ÖNEMLİ

S.Ş.: Ben 42 yaşında bir erkeğim. 2 kez evlendim bir çocuğum var. İki evliliğimde yürümedi ve eşim çocuğu istemediği için ben büyütüyorum. Şimdi hayatımda biri var 38 yaşında ve çocuğuma çok iyi bakıyor ve biz huzurluyuz evlenmeyi düşünüyorum ama korkuyorum. Ne olur yol gösterin

Okşan Abla: Değerli kardeşim madem birlikte huzurlusunuz ayrıca çocukla anlaşması da çok güzel. Doğurmak değil emek vermek önemli. Anne olmak bir içgüdü ve bu da arkadaşında varsa yuva kurmanız ve güzel bir aile olmanıza engel yok. Yeter ki sen de geçmişteki hatalarını görüp tekrar etme.

ABLALARINLA AYRILIP BİR EV TUTUN

F.Y.: Merhaba 30 yaşında bir kadınım. Çok zor şartlarda okudum ve ayaklarımın üzerine basıyorum ama ailem sürekli kazancımı elimden alıyor ve kendilerine yatırım yapıyorlar. Biz 5 kardeşiz bir erkek dört kız ve kızların gelirlerini erkek kardeşe yatırıyorlar. Ben artık kendimi düşünmek istiyorum ne olur bana yol gösterin.

Okşan Abla: Sevgili yavrum bu nasıl bir haksızlık? Nasıl bir cehalet ama maalesef hala böyle dar kafalı görüşler sizlerin hayatını olumsuz etkiliyor. Ablalarınla birlikte artık ayrı bir ev tutun ve kendi geleceğiniz için ortak birikimlerle yatırımlar yapın. Öncelik diz kız çocukların geleceğinin sağlam temelli olması gerisi önemli değil.

BİRAZ SABIRLI OL TEMELİ SAĞLAN EVLİLİK YAPIN

T.E.: Merhaba ben 33 yaşında bir erkeğim. Üç yıldır beraber olduğum bir kız arkadaşım var evlenmeyi düşünüyoruz ama o birikim yapalım ev alalım öyle evlenelim diye beni vazgeçiriyor. İki yıl sonra evleniriz diyor ama ben yuva kurmak istiyorum. Bize de yardım edin lütfen.

Okşan Abla: Sevgili yavrum bak ne güzel akıllı bir eş seçmişsin doğru söylüyor biraz birikim yaparak evlenirseniz siz sıkıntı çekmezsiniz. Yeni evliyken maddi sorunlar aranızda tatsızlıklar yaratacak iki yıl nedir ki senin biraz daha sabırlı olman gerekiyor temeli sağlam atılan yuva ömürlük olur.

KOCANI KIŞKIRTMAMAYA ÇALIŞ

Ç.H.: Ablacığım ben 31 yaşında bir kadınım. Üç yıllık evliyim ve çalışıyorum fakat eşim sürekli kıskançlıklar çıkartıyor. İş yerime geliyor kaba davranışları var. Evde de sorun çıkartıyor arkadaşlarımla görüştürmüyor ve her geçen zaman daha da baskı yapıyor acaba nasıl düzeltebiliriz senin yardımına çok ihtiyacım var.

Okşan Abla: Güzel kızım mantık dahilinde olan kıskançlıklar hoş ama anlaşılan eşin bunun dozunu ayarlamayı beceremiyor. Bu yüzden senin çok daha dikkatli davranıp onu kışkırtmaman gerekir. Öncelik senin yuvan sevgili yavrum diğerleri ile arana belli bir mesafe koy ki eşinin de rahatsızlıkları ortadan kalksın.

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin kaderini yaşıyor

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin kaderini yaşıyor

James Bond tanınmaz halde! Ne oldu sana 007?

James Bond tanınmaz halde! Ne oldu sana 007?

Yusuf Güney fikir değiştirdi: 'Kenan Işık kaybolmadı, gelmek istemiyor'

Yusuf Güney fikir değiştirdi: 'Kenan Işık kaybolmadı, gelmek istemiyor'

Duayen sanatçı Müjdat Gezen, Güldür Güldür Show’da!

Duayen sanatçı Müjdat Gezen, Güldür Güldür Show’da!

Gönül Dağı setinde taciz skandalı: Üstelik ikisi de kadın!

Gönül Dağı setinde taciz skandalı: Üstelik ikisi de kadın!

Gökhan Özoğuz'a köprüyü satabiliriz: O iddiaya inandı!

Gökhan Özoğuz'a köprüyü satabiliriz: O iddiaya inandı!