Yok böyle futbol aşkı! İspanya'dan Dünya Kupası'na yürüyerek gidiyor

41 yaşındaki Santiago Sanchez Cogedor, futbol tutkusunu başka bir boyuta taşıdı. Santiago ülkesi İspanya’dan yaya olarak 2022 Katar Dünya Kupası’nı izlemek için yola çıktı. 3 ayakkabı eskiterek Edirne’ye ulaşan gezgin futbolsever ayrıca yürüyüşünde çöp toplayarak kirlenen dünyaya dikkati çekmeye çalışıyor.

15 Temmuz 2022 Cuma 12:07 - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 12:07
1 / 6

Futbol tutkusunun birçok örnegiyle karsilasmissinizdir. Ama böylesine belki de ilk kez… Futbol ve seyahat sevgisini birlestiren Santiago Sanchez Cogedor, yaya olarak ülkesi Ispanya’dan 2022 Katar Dünya Kupasi’ni izlemek için yola çikti.

2 / 6

6 ayda 3 bin kilometre kat eden Santiago, Fransa, Italya, Slovenya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Yunanistan'i geçerek Pazarkule Sinir Kapisi'ndan Türkiye'ye giris yapti.

3 / 6

Edirne'ye ulasan gezgin, yolculugu boyunca 3 ayakkabi eskitti. Güzergahi boyunca yine çevre temizligi yapmayi planlayan Ispanyol futbolsever, güvenli olmayan bölgelerde toplu tasima araciyla yolculugu tercih edecek.

4 / 6

Real Madrid fanatigi çevreci gezgin, yürüyüsünde çöp toplayarak kirlenen dünyaya dikkati çekmeye çalistigini anlatti.

5 / 6

Yürüyüs rotasi olarak seçtigi Ispanya-Katar arasini daha önce de bisikletle geçtigini anlatan Sanchez Cogedor, sunlari kaydetti:
“Edirne'ye daha önce tanistigim arkadaslari da görmeye geldim. Çok iyi dostluklar edindim. Onlari da görmeye geldim. Dünya güzel bir yer. Hiç tanimadigim insanlar beni evlerine davet ediyor. Evlerinin anahtarlarini bana emanet ediyor, sofralarina davet ediyor. Bu yolculuk bana inanilmaz degerler katti."

6 / 6

Mardin'den Irak'a gidecek olan Sanchez Cogedor, Kuveyt'i geçmesi sonrasi kasim ortalarinda Katar'a ulasmayi hedefliyor.

Aşk Hande Erçel'i güzelleştirdi: Bu ne ışıltı?

Aşk Hande Erçel'i güzelleştirdi: Bu ne ışıltı?

Sahne şovlarıyla kasıp kavuran Hadise rekor kırdı: 95 konser garanti!

Sahne şovlarıyla kasıp kavuran Hadise rekor kırdı: 95 konser garanti!

Nihal Yalçın her şeyi tattı: Fiyatlar ateş pahası ama 'ıslak hamburger' şahane!

Nihal Yalçın her şeyi tattı: Fiyatlar ateş pahası ama 'ıslak hamburger' şahane!