1 Mayıs Bahar bayramı…İşçi ve emekçi baharı

Okşan Bayazıt’tan 1 Mayıs tarihçesi ve kutlaması…

1 Mayıs 2022 Pazar 13:55 - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 13:55

Değerli okurlarım birçok rivayetle anlatılan 1 Mayıs bayramının doğuşu hakkında en doğru olduğunu düşündüğüm; İlk kez Avustralya’da inşaat işçileri, 1 Mayısta Melborn üniversitesi önünde başlayıp Meclis binasında sonlanan yürüyüşlerinde çalışma saatleri ve şartlarının değişmesini istediler. Çoğu kişi bunun bir kominizim bayramı olduğunu düşünse de bu rejim işçi sınıfını destekliyor zannedilse de rejimin içeriği hiç de bilindiği gibi olmamış. Yine bu yönetimde de yönetenler yaşıyor işçiler çiftçiler ölüyordu. Stalin suni bir kıtlık yaratarak Ukrayna da milyonlarca insanı açlıktan öldürdü. Fakat kendisi krallar gibi yaşıyor her gece kurmayları ile gece yarısı 3- 5 saatlerinde Gürcü yemekleri yiyorlar ve şarap içip yatıyordu. 10 saat sonra idrarının içinde yerde bilinçsiz yatarken bulundu ve en önemlisi ülkedeki bütün iyi ve başarılı doktorları tutuklattığı için yeni mezun doktorların elinde üç gün can çekişerek öldü.

Demokratik ülkeler işçilerini koruyor ve sayıyorlar, bu da iş gücünü destekliyor ve çok daha başarılı işler ortaya çıkıyor. Avrupa’nın sanayi devi Almanya işçi haklarını en iyi savunan ülkelere örnektir.

Değerli dostlar içinde bulunduğumuz zorlu dönemde; Bu gün hepimiz için bahar bayramı olsun, içimizde bahar coşkuları uyansın, yaşam sevincimizi her şeye rağmen yüksek tutmak zorundayız, kendimiz için, gelecek inşa edecek gençlerimiz ve çocuklarımız İçin hayat gücümüzü toparlayalım. Değerli okurlarım yarın da İslam aleminin Ramazan Bayramı. Hepinize sağlıklı huzurlu bayramlar, bayram tadında yaşamlar diliyorum.

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!