60 cm’lik demir çubuk kafasına saplandı! Milimetrelerle hayatta!

Çatı boyacısı Michael Richard, iki katlı evin çatısından düşünce başına 60 cm uzunluğunda demir çubuk saplandı. Michael’in boynundan giren çubuk, kafasının arkasından çıktı. Çubuğun, atardamarı, gırtlağı ve omuriliği milimetrik farkla ıskaladığı, adamın bu sayede hayatta kaldığı belirtildi.

26 Temmuz 2022 Salı 12:44 - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 12:44

ABD Teksas’ta korkunç bir kaza mucizevi bir kurtuluş hikayesine neden oldu. Çatı boyacısı Michael Richard, iki katlı bir evin çatısında çalıştığı sırada dengesini kaybederek zemine düştü. Ayağa kalkmaya çalışan ancak başarılı olmayan adam, boynuna koca bir demirin saplandığını olayın şoku nedeniyle sonradan fark edebildi. İş arkadaşları, hızlı davranıp cıvata kesici kullanarak demiri kesti ve Michael’i boynundaki çubukla birlikte hastaneye götürdü.

Michael, boynundaki demirle hastaneye kaldırıldı.

DOKTORLAR DA ŞAŞKIN

Michael’in boynundan girip kafanın arkasından çıkan çubuğun, şah damarını zedelediği fark edilince cerrahlar hemen müdahale etti. 1 saatlik operasyon sonucu demir çıkarıldı. İlk kez böyle bir vaka gördüklerini belirten doktorlar, Michael’in hayatta kalmasını mucize olarak değerlendirdi. Demir çubuğun, atar damarı, gırtlağı ve omuriliği milimetrik farkla sıyırdığı, adamın bu sayede hala hayatta olduğu belirtildi.

Boynuna saplanan demir, Michael'in kafasının arkasından çıktı.

YARDIIM FONU KURDULAR

Ölümden dönen Michael Richard ise artık yaşadığı her günün değerini bileceğini söyledi. Özel sağlık sigortası olmayan ve ailesinin geçimini tek başına sağlayan Michael için bir yardım fonu da kuruldu. Adamın hastane masrafları, bu fon sayesinde karşılanacak.