Bahar nezlesinden korunmanın yolları!

Havaların ısınmasıyla birçok kişi, polen alerjisi ve bahar nezlesi sorunu yaşıyor. Dr. Fuat Bulut, astıma da neden olabilen bahar nezlesinden korunmanın yollarını anlattı.

13 Mayıs 2022 Cuma 17:12 - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 17:12
1 / 7

Alerjik rinit gelisimi için risk faktörlerini aktaran Bulut, “Ailede alerji ve/veya astim öyküsü, anne sütü almamis olmak, pozitif alerjik deri testinin olmasi, hayvan ve toz akarlari gibi kapali mekan alerjenlerine maruz kalma, sigara içimi, emzirme döneminde belirgin kilo kaybi, belirgin hayvansal yag tüketimi, sanayilesmenin artmasi” açiklamasinda bulundu.

2 / 7

“Mevsimsel alerjik rinitte ilk belirtiler genellikle çocukluk ve genç eriskin çagda ortaya çikar” diyen Fuat Bulut sözlerine söyle devam etti:

3 / 7

“Alerjenler burun yoluyla girdikten sonra 15-30 dakika sonra alerjik reaksiyon baslar. Daha sonra bunlara yönelik bazi kimyasal maddeleri vücut salgilar. Sonrasinda ise burun mukozasinda sisme, iltihap, asiri mukus üretimi ve burun tikanikligi ortaya çikar.”

4 / 7

Dr. Ögr. Üyesi Fuat Bulut mevsimsel alerjik rinit ortaya çiktiginda görülen belirtiler hakkinda ise sunlari söyledi:

5 / 7

“Burun ve bogazda kasinti ve yanma, burun kanamasi (çocuklarda sik), burun akintisi, sik hapsirik, gözlerde sulanma, burun tikanikligi, kulak tikanikligi, bas agrisi, halsizlik, göz altlarinda sislik, öksürüktür.”

6 / 7

Bahar alerjisinden korunmanin püf noktalarini aktaran Dr. Ögr. Üyesi Fuat Bulut sunlari söyledi: “Tedavide amaç etkenin bulundugu ortamlardan uzak durulmalidir. Bununla birlikte kullanilan tedavi tolere edilebilen ve ciddi yan etkisi olmayan bir tedavi olmalidir.”

7 / 7

“Alerjen etkenin bulundugu ortamlardan uzak durulmali, ancak böyle bir ortamda bulunmak gerekiyorsa maske takilmalidir. Polenlerin oldugu mevsimlerde pencereler kapali tutulmalidir. Odanin hava temizligi ve nemi önemlidir. Klimanin filtresi düzenli olarak temizlenmelidir. Sigaradan uzak durulmalidir.”

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!