Bilim insanları gençlik formülünü buldu! Yaşı sıfırladılar!

Harvard’dan bilim insanları, fareler üzerinde yaptıkları çalışmalarda yaşlanmayı tersine çevirmeyi başardı. Yetişkin bir hücreyi kök hücreye çevirmeyi başaran, hücreleri sıfırlayan bilim insanları, gelecekte insanların da yaşlanma sürelerinin tersine çevirebileceğini söyledi.

26 Temmuz 2022 Salı 12:19 - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 12:19

Bilim insanları, yaşlanmayı durdurmak hatta tersine çevirebilmek için çok önemli bir başarıya imza attı. Fareler üzerinde yapılan çalışma ile hayvanların hücreleri sıfırlandı ve fareler gençleşti. Ekip, yetişkin bir hücreyi kök hücreye dönüştürebilen, zamanı etkili bir şekilde geri alabilen ve yaşlanan hücreleri genç hallerine sıfırlayabilen proteinleri kullanarak inanılmaz sonuçlar elde etti. Araştırma ekibi, farelerin yaşını %54 oranında tersine çevirmeyi başardıklarını belirtti.

Harvard biyoloğu Dr. David Sinclair, hücresel gençleşmeyi "kalıcı bir sıfırlama" olarak nitelendirdi ve aynı bilimsel ilkenin insan hücrelerine de uygulanabileceğini söyledi. Sinclair, CNN'e verdiği demeçte, “Anlayabildiğimiz kadarıyla ve yaşımızı sıfırlamak için vücutta uygulanabilecek evrensel bir süreç olabileceğini düşünüyoruz” dedi. Dr. Sinclair, yaşlanmayı tersine çevirmenin aynı zamanda bir dizi ölümcül hastalığı tedavi etmenin anahtarı olduğuna inanıyor ve bu yeni bilimsel tekniklerin insanların daha uzun ve daha sağlıklı yaşamasını sağlayabileceğini söylüyor.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi