Dağda duran kalbi 3 saat sonra çalıştı!

Tommy Price adlı dağcı, tırmanış yaptığı sırada aşırı soğuk nedeniyle kalp krizi geçirdi. Vücut ısısı 18 dereceye düşen Tommy’nin duran kalbi 3 saat sonra yeniden çalıştı. Genç adam, 5 ay sonunda sağlığına kavuştu.

27 Haziran 2022 Pazartesi 16:16 - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 16:16

Dağcılık sporuyla uğraşan Tommy Price, 6 Ocak’ta bir arkadaşıyla birlikte Göller Bölgesi’nde yer alan Blencathra’ya tırmandı. Tırmanış henüz yeni başlamışken dondurucu soğuğa dayanamayan Tommy kalp krizi geçirdi. Arkadaşı, yardım istemek için Tommy’yi yalnız bırakmak zorunda kaldı. 1 saat 15 dakika sonra kurtarma ekipleri Tommy Price’a ulaştı ve hastaneye kaldırdı. 3 saat boyunca kalbi duran Tommy, 5 gün komada kaldı.

Uyandıktan sonra yaşadıklarını anlatan Tommy, “Dağ kurtarma ekibinin bana ulaşması bir saat 15 dakika sürdü. Beni orada cansız yatarken buldular; şiddetli hipotermi geçirdim. Bana elektrik şoku verdiler ve helikoptere binene kadar kalp masajı yaptılarKalbim daha sonra tekrar atmaya başladı” dedi.

Tommy’nin vücut ısısı 18 dereceye düştüğü için doktorlar hayatta kalmasına pek ihtimal vermedi. Tommy'nin hayatını kurtaran Keswick Dağ Kurtarma Ekibi, “Beş ay sonra ve mucizevi bir şekilde ölümü aldatan adam çok iyi bir iyileşme gösteriyor. Bu, birinin hayatta kaldığı en düşük vücut sıcaklıklarından biriydi. Gerçekten dikkate değer bir hayatta kalma hikayesi ve katılan herkesin profesyonelliğinin bir kanıtı” ifadelerini kullandı.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi