En seksi casus! Putin’in eski gözdesi ABD’ye sızmıştı

ABD’nin gizli bilgilerine ulaşmakla görevlendirilen ancak yakalanan Rus casus Anna Chapman, artık bir model ve sunucu. Maxim dergisi tarafından en seksi 100 Rus kadın listesinde yer alan Putin’in eski casusu Anna Chapman ile tanışın.

11 Mayıs 2022 Çarşamba 15:02 - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 15:02
1 / 9

Anna Chapman’in hikayesi, kulaga bir film senaryosu gibi gelebilir ama degil. Hayati aksiyon ve gizem dolu kizil güzelin hayati, simdi ise çok baska.

2 / 9

Rus casus Anna Chapman, Amerika Birlesik Devletleri’nin gizli bilgilerini ele geçirmeyi amaçlayan gizli bir operasyonun parçasiydi.

3 / 9

Asil adi Anna Kushchenko olan güzel casus, Moskova Üniversitesi’nden ekonomi derecesi aldi.

4 / 9

Anna, New York'a tasinmadan önce bir bankada çalisti, ancak evlilik uzun sürmedi ve çift 2006'da bosandi.

5 / 9

Anna Chapman’in ABD’deki en büyük casusluk operasyonunu yürütmeye basladi. Obama döneminde bir kabine üyesini bastan çikarmaya çalisti ve görevini yerine getirmeye çok yaklasti.

6 / 9

Eger basarili olsaydi, Chapman son derece hassas bilgilere erisim elde edebilirdi. Ancak operasyon sirasinda gizli bir kod kullaninca yakayi ele verdi.

7 / 9

Diger 11 casusla birlikte Amerikan mahkemesinde yargilanan Anna Chapman, mahkum takasiyla Rusya’ya iade edildi.

8 / 9

Anna, casusluk kariyeri bittikten sonra dergilere verdigi pozlarla popüler bir hale geldi. Kizil saçlari mavi gözleri ve güzel fizigiyle ilgi toplayan Rus casus, erkek dergisi Maxim tarafindan en seksi 100 Rus kadin listesine dahil oldu.

9 / 9

Televizyonda sunuculuk yapan Chapman, sosyal medya hesabinda genis bir takipçi kitlesine sahip.