Gizemli mağara! Suyunun şifalı olduğuna inanılıyor

Samsun'da, suyunun şifalı olduğuna inanılan gizemli mağara ilgi bekliyor.

7 Mayıs 2022 Cumartesi 11:57 - Güncelleme: 7 Mayıs 2022 Cumartesi 11:57
1 / 5

Canik ilçesinde bulunan 40 metre derinligindeki magara Tokat Ballica Magarasi'na benzerligi ile dikkat çekiyor.

2 / 5

Içerisinde karstik olusumlarin gözlemlendigi ve mahalle sakinlerinden alinan bilgilere göre hastalarin suyundan içerek sifa buldugu magara kesfedilmeyi bekliyor. Içerisine girenlere gizemli bir yolculuk sunan magarada devamli akan suyun sesi huzur verirken görünümüyle de mest ediyor.

3 / 5

Eskiden magaraya çok kalabalik bir sekilde ziyaretçi akini oldugunu söyleyen mahalle sakini 74 yasindaki Yalçin Düzgün, “Büyüklerimizin bize dedigine göre burasi çok eskiden beri bilinen bir magaradir. Buraya eski zamanlarda sifali olduguna inanilarak ziyaretçiler geliyormus. Insanlar geldikleri zaman burasi mahser günü gibi oluyormus. O zamanlarda suyunun sifali olduguna inaniliyormus. Sonralari burasi unutulmus” dedi.

4 / 5

Mahalle sakini 70 yasindaki Mehmet Zengin, “Daha önce buraya gelen hastalar sularla birlikte sifa gördüklerini söylüyorlardi. Bakimsizlik yüzünden sel magaranin önünü kapatti. Yetkililerin buraya bir çevre düzenlemesi yapmasini istiyoruz" diye konustu.

5 / 5

Mahalleli Olgun Aydogan ise “Sularin devam yukarindan kaynak olmadigi halde akmasi, olusumlar gerçekten ilgi çekici. Sudan örnek aldim. Analizini yaptiracagim. Sifali olup olmadigina baktiracagim. Bu magaranin düzenlenip turizme açilmasi gerekiyor. Burasi Samsun için güzel bir kazanim olacaktir” ifadelerini kullandi.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu "48 kere maşallah" dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu "48 kere maşallah" dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi