Hayatı zehir oldu! Saatte 20 kez tuvalete gidiyordu

Tuvaletten neredeyse çıkamayan 21 yaşındaki Megan McNeil’in hastalığı ‘evlerden ırak’ dedirtti. İrlandalı genç kadın, zor da olsa sağlığına kavuştu.

4 Mayıs 2022 Çarşamba 13:32 - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 13:32

Kuzey İrlanda’nın Belfast şehrinde yaşayan Megan McNeil 17 yaşındayken kabus gibi günler yaşıyordu. Kanama ve ishal nedeniyle sık sık tuvalete gitmek zorunda kalan genç kız, utandığı için doktora gitmek istemedi. Ancak annesinin tuvaletteki kanlı peçeteleri görmesiyle Megan için hemen randevu alındı.

Saatte yaklaşık 20 kez tuvalete giden ve sosyal hayatı tamamen yok olan genç kıza, hastanede flexible (bükülebilir) sigmoidoskopi (kalın bağırsağı incelemek için kullanılan bir yöntem) yapıldı. Ancak düzelme olmadı. Gittikleri bir başka doktor ise apandistinin patladığını söyledi ancak hastalığının bu olmadığı da çok geçmeden anlaşıldı. Verilen ilaçlar fayda etmeyince, Megan'a stoma (bağırsak) torbası takıldı. Bu ameliyatı olmasaydı muhtemelen ölmüş olabileceğini söyleyen Megan, "İnsanlar bu hastalığın sadece bağırsağı etkilediğini düşünüyor, ancak bundan çok daha fazlası" ifadelerini kullandı. Hayatını geri kazanan Megan, karnında bir torbayla geziyor olmasına rağmen sonunda bu hastalığına çare bulunduğu için şükrediyor.