Kelin ilacı sonunda bulundu! 6 ayda fırça gibi oluyor!

Bilim insanları, geliştirdikleri bir ilaç sayesinde saçkıran hastalığının çaresini buldu. Tamamen kel kalan kişilerin bile saçları ilaç sayesinde 6 ayda uzuyor.

26 Mayıs 2022 Perşembe 18:35 - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 18:35

Saç kıran hastalığı birçok insanın başına gelebiliyor. İngiltere’de yapılan araştırmaya göre 10 bin kişiden 15’i saçkırandan etkileniyor. Bilim insanları, yeni buldukları bir ilaçla kellik korkusunu kökünden çözmeyi başardı. Bilim insanları, ilacın bir dönüm noktası olduğunu belirterek günde 2 kez alınan hap sayesinde hastaların 6 ay içinde yeniden saçlarına kavuştuğunu belirtti.

İlaç şirketi Concert Pharmaceuticals, ABD’de orta ila şiddetli saçkıran olan 706 kişi üzerinde deneme yaptı. Kişiler 3 gruba ayrıldı; bir gruba günde iki kez 8 mg hap, diğerine günde iki kez 12 mg doz ve bir başkası plasebo aldı.

  İlaç tedavisi öncesi bir hasta.

  Tedavi sonrası.

Hastaların yaklaşık yüzde 42'si ve yüzde 30'u, sırasıyla 12 mg veya 8 mg dozunu alırken saçlarının en az yüzde 80'inin veya daha fazlasının çıktığı görüldü.

Bazı hastalarda baş ağrısı ve akne gibi yan etkiler görüldü.

SAÇKIRAN NEDİR?

Alopesi areata yani saçkıran, saç köklerinin yanlışlıkla bağışıklık sistemi tarafından saldırıya uğradığı ve saçların dökülmesine neden olduğu otoimmün bir hastalıktır. Saçkıran hastalığının normalde tedavisi yok, ancak bazı ilaçlar yeniden büyümeye yardımcı olabiliyordu.

Banu Alkan, kafayı Hadise'nin göğüslerine taktı

Banu Alkan, kafayı Hadise'nin göğüslerine taktı

Arda Güler’de de var! Arap sevgiliden Naomi’ye 12 milyonluk armağan!

Arda Güler’de de var! Arap sevgiliden Naomi’ye 12 milyonluk armağan!

Hasan Can Kaya, apar topar ameliyata alındı

Hasan Can Kaya, apar topar ameliyata alındı