Korku filmi gibi! Kendilerini canlı canlı mumyalatmışlar!

Japonya’nın kuzeyindeki turistik yerde yer alan mumyalar, tüyler ürpertiyor. Mumyaların keşişlere ait oldukları ve bu kişilerin 3 yıl ila 20 yıl süren korkunç bir uygulamaya katlanarak kendilerini diri diri mumyalattıkları biliniyor.

6 Mayıs 2022 Cuma 16:20 - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 16:20
1 / 10

Üç yil boyunca rahipler, kendilerini bedenlerinden arindiran siki bir fiziksel aktivite rejimi uygulayarak, yalnizca findik ve tohumlardan olusan özel bir diyete göre besleniyorlardi.


2 / 10

Daha sonra üç yil daha sadece agaç kabugu ve kökleri yiyip normalde kaseleri cilalamak için kullanilan urushi agacinin özünden yapilan zehirli bir çayi içmeye basliyorlardi.

3 / 10

Bu, kusmaya ve vücut sivilarinin hizli bir sekilde kaybina neden oluyor ve en önemlisi ölümden sonra vücudun çürümesine neden olabilecek kurtçuklari ve parazitleri öldürüyordu.

4 / 10

Bu korkunç uygulamalar sonrasi birçogu mumyaya dönüsmek için hazir olsa da bazilari için bu süreç 20 yila kadar sürüyordu.

5 / 10

Kesis, son döngüsünü tamamlamadan önce yemek yemeyi birakiyor ve 100 gün boyunca sadece çok az miktarda tuzlu su içiyordu.

6 / 10

Ölümün yaklastigini hissettiklerinde, kesisin müritleri onu üç metre derinligindeki bir çukurun dibindeki bir çam kutusuna lotus pozisyonunda yerlestiriyordu.

7 / 10

Kesisin yanina sadece ince bir bambudan olusan hava tüpü ve bir zil birakiliyordu.

8 / 10

Zil, kesisin hala hayatta olup olmadigini ögrenmek için kullaniliyordu. Zil çalmiyorsa, hava tüpü çikariliyor ve mezar mühürleniyordu.

9 / 10

Tüm bu acili uygulamalara ragmen birçok kesisin cesedinin çürüdügü biliniyor.

10 / 10

Bu korkunç ritüelin Kukai adli bir kesisten kaynaklandigi düsünülüyor.