Meteorların görsel şöleni Erciyes'te büyüleyecek!

Gökyüzü tutkunları yılın en etkileyici olayı Perseid meteor yağmuru için Erciyes’te buluşacak.

9 Ağustos 2022 Salı 20:56 - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 20:56
1 / 4

Spor ve sosyal faaliyetlerin merkezi haline gelen Erciyes, her hafta birbirinden farkli etkinliklere ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Kayseri Büyüksehir Belediyesi Erciyes A.S. ve Bilim Merkezi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen meteor gözlem söleni bu yil da 12 Agustos Cuma günü gerçeklestirilecek.

2 / 4

Kayseri'nin en yüksek noktasi olan Erciyes Kayak Merkezi Hacilar Kapi'da, 2 bin 650 metrede, isik kirliliginden uzakta gerçeklesecek etkinlik, gökyüzünü kesfetmek isteyen meraklilari bulusturacak. Halk arasinda 'yildiz kaymasi' olarak bilinen gök tasi veya meteor yagmurlarinin en dikkat çekicisi 12 Agustos’u 13 Agustos’a baglayan gece en yogun döneme ulasacak. Bilim insanlarinca saatte 100 kadar gök tasi görülmesi beklenen gecede, meteorlarin dünyaya giris hizlarinin saniyede 66 kilometreye ulasacagi tahmin ediliyor.

3 / 4

Erciyes’ten de izlenecek olan bu görsel sölen katilimcilara unutulmaz bir deneyim yasatacak. Ayrica uzman astronomlar gökyüzü meraklilarina gezegen, takimyildiz konusunda bilgilendirmeler yaparak teleskoplar ile daha yakindan gözlem yapma imkâni elde edecek.

4 / 4

Konu ile ilgili bir açiklama yapan Kayseri Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahid Cingi, "Astronomi çaglar boyunca insanlarin merak ettigi ve ögrenmek için gayret ettigi bir bilim. Bizler de hem halkimizin muhtesem hadiseyi isik kirliliginden uzak bir yüksek irtifa noktasinda yasamasi hem de çocuklarimizin özellikle bu gibi tabiat olaylarina olan ilgisini artirmak için her yil oldugu gibi bu yil da güzel bir faaliyete imza atacagiz. Geçtigimiz yillarda da gördük ki, Erciyes Hacilar Kapi Türkiye’de bu gökyüzü hadisesinin en iyi gözlemlenebilecegi bir mekân; ayrica son yillarda önem verdigimiz astro fotografçilik için en ideal yer. Büyüksehir Belediyemiz’in Bilim Merkezi de teknik ve bilgi donanimiyla misafirlerimize bilimsel çalismalariyla katki saglayacak. Dolayisiyla hem göze, hem ruha, hem de beyne hitabeden Perseid’i birlikte izlemek üzere tüm Türkiye’den vatandaslarimizi davet ediyoruz” dedi.

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Dilan Polat'ın kaynanası "1 Milyoncu" oldu

Dilan Polat'ın kaynanası "1 Milyoncu" oldu