Sürücüsüz otobüs! İlk testine hazır

İskoçya’da sürücüsüz otobüsler ilk test sürüşüne çıkıyor. Otobüslerin testleri başarıyla geçmesi halinde tüm Birleşik Krallık’ta yaygın hale gelmesi planlanıyor.

26 Nisan 2022 Salı 17:11 - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 17:11

Sürücüsüz otomobillerden sonra sürücüsüz otobüsler için de çalışmalar devam ediyor. İskoçya’da CAVForth pilot programı kapsamında sürücüsüz otobüsler test sürüşüne başladı. Tek katlı 5 adet otobüsün bugünden itibaren belirlenen güzergahlar üzerinde yolcusuz bir şekilde deneneceği belirtildi.

İskoçya'daki Stagecoach bölge müdürü Sam Greer, “Stagecoach, CAVForth pilot uygulaması gibi yeni teknolojilere yapılan büyük yatırımlar da dahil olmak üzere, müşterilerine sunduğu hizmeti iyileştirmenin yollarını aramaya devam ediyor. Bu, İskoçya için son derece heyecan verici bir proje ve bu hafta yollarda canlı testlere başlamaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

"Bu, Birleşik Krallık'ın ilk tam boyutlu otonom otobüs hizmetini tam olarak başlatma yolculuğumuzda ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır.” diyen Greer, “Doğu İskoçya'nın kalbinde yepyeni bir otobüs güzergahına kolay erişim sağlayacaktır." şeklinde konuştu.