Tüm dünyayı zengin edecek asteroit! Ama önce iflas etmemiz gerekiyor!

Keşfedilen 16 Psyche asteroidi, nikel, altın ve demir bakımından tüm dünyayı zengin edecek kapasiteye sahip. Ancak asteroitte maden çıkarma çalışmalarının başlayabilmesi için, tüm ülkelerin finansal kaynaklarını ortaya koyması gerekiyor. Asteoride ilk ulaşacak olan ülkenin, sonsuz bir zenginlik elde edeceği ise kesin.

17 Haziran 2022 Cuma 16:12 - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 16:12
1 / 6

16 Psyche, M tipi bir asteroit. Yani daha yüksek konsantrasyonlarda metal fazlari, demir, nikel ve altin içerir. Yaklasik 140 mil çapiyla günes sistemimizdeki en büyük asteroitlerden biri. 10.000 katrilyon dolar (8.250 katrilyon sterlin) degerinde mineral tasidigi tahmin edilmekte.

2 / 6

16 Psyche, Mars ve Jüpiter arasinda yer alan, Günes Sistemimizin asteroit kusaginda yer almaktadir. Asteroit tek basina tüm asteroit kusaginin kütlesinin yaklasik yüzde birini olusturur. Her bes yilda bir günesi 235 milyon ila 309 milyon mil arasinda degisen bir mesafede yörüngede tutar ve bu nedenle Günes’e olan uzakligi, Dünya’nin Günes’e olan uzakligindan 3 kat fazladir.

3 / 6

16 Psyche ilk kez 1852'de Napoli'den gökyüzünü gözlemleyen Italyan gökbilimci Annibale de Gasparis tarafindan kesfedildi. Asteroide, ruhun mitolojik Yunan tanriçasi Psyche'nin adini verdi.

4 / 6

Henüz 16 Psyche hakkinda bilgi edinmek için görevlendirilen herhangi bir uzay görevi yok, ancak bilim insanlari asteroidi kizilötesi dalga boylari ve radar araciligiyla gözlemlediler ve patates seklinde oldugunu tespit ettiler.

5 / 6

NASA, 2026 yilinin baslarinda 16 Psyche’e ulasmasi beklenen bir uzay araci görevlendirmeye hazirlaniyor. Uzay araci, 21 ay boyunca 16 Psyche yörüngesinde olacak ve topografyasini, yüzey özelliklerini, yerçekimini, manyetizmasini ve diger özelliklerini inceleyecek.

6 / 6

16 Psyche’deki maden ve minerallerin çikarilmasi için, tüm dünyanin varini yogunu ortaya koymasi gerekiyor. Neyse ki, NASA henüz 16 Psyche madenciligi yapmak için dünya ekonomisini iflas ettirmeyi planlamiyor. Ancak çok sayida sirket, uzayda madencilik yapmak için çalismalar yürütüyor.