Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor…

Merhaba ben 43 yaşında bir kadınım. İki kez evlendim ve ayrıldım. Şimdi bir yıldır birlikteliğim var ama bu ilişkinin bir adı yok bir dargın bir barışık yürüyor ve o özgürlüğünden vazgeçemiyor. Ben de ne olacağımızı bilemediğim için sürekli bu konularda sorguluyorum....

14 Mart 2022 Pazartesi 16:51 - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 16:51

Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor…

BU İLİŞKİNİN SONUNDA EVLİLİK OLUR MU?

G.S.: Merhaba ben 43 yaşında bir kadınım. İki kez evlendim ve ayrıldım. Şimdi bir yıldır birlikteliğim var ama bu ilişkinin bir adı yok bir dargın bir barışık yürüyor ve o özgürlüğünden vazgeçemiyor. Ben de ne olacağımızı bilemediğim için sürekli bu konularda sorguluyorum. O hiç evlenmemiş belki bu yüzden kaçıyor acaba sizin altıncı hissiniz ne diyor. Ben ne yapayım sonunda evlilik olur mu?

Okşan Abla: Sevgili kardeşim sen başından iki evlilik geçmiş bir kadındın. Hiç geçmiş evliliklerini gözden geçermişim mi? İlişkilerde hata ya da suç tek taraflı olmaz. Acaba sen nerelerde nasıl hatalar yaptın? Ayrıca sende evlilik merakı var ki bu bence çocukluğundan kalan bir travma, bir yıldır berabersin ama adama da gün yüzü göstermiyorsun. Neden ilişkilerinizi yoluna bırakıp birlikte olduğunuz zamanları kaliteli ve güzel yaşamıyorsunuz ki? Evlenince sahip olacağını zannediyorsun ama kimse kimsenin sahibi olamaz. Bırak bakalım o ne zaman senden vaz geçemeyeceğini anlayıp kaybetmemek için adım atacak. Bunu yapmadığı için senin onu azat etmen ve sürekli bir şeyleri vurgulamaman gerekiyor. Adam bunalıyor kaçıyor sonra da sen peşinden koşuyorsun bu ilişki değil çelişki.

OĞLUNA HERKES GİBİ DAVRAN

Selen: Ablacığım ben sana 13 yıl önce yazmıştım ve evleneceğim kişi hakkında doğru olduğunu bana yazmıştım. Çok şükür mutlu bir evliliğim oldu 47 yaşındayım, çalışan bir kadınım. Benim sorunum çocuklarımız. İki kız bir oğlumuz var oğlumun dikkat eksikliği ve öğrenme zorluğu var. Okulda sürekli sorun çıkıyor çok agresif kavga ediyor. Kimseyle arkadaş olamıyor, ders çalışmıyor. Ablacığım acaba nasıl bir yol izlemeliyim?

Okşan Abla: Değerli kardeşim mutlu olmana çok sevindim. Demek ki sen doğru yolu bulmuş ve güzel bir yuva kurmuşsun. Önce oğluna hamileyken stresli bir dönem geçirmişsin bu birinci sebep, ikincisi kabul et ki anne babalar erkek çocuğa daha fazla taviz vererek büyütüyor. Bu da onların gelecekte toplumda bir yer edinebilmelerini engelliyor. Dikkat eksikliği, iletişim bozukluğu bazen genetik bir miras olabiliyor ama hiç sorun değil. Günümüzde birçok merkez var bu konularla ilgili. Önce iletişim kurmayı öğrenmesi için onun da diğer çocuklardan farkı olmadığını anlatmalısınız. Duyu bütünlüğü, merkezleri var. Herkes gibi olmadığını anlıyor ve kendince tepki gösteriyor. Senden ricam oğluna herkes gibi davran ki bunu yaşasın.

ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSENİZ KAR

Kazım: Merhaba ben 61 yaşında evli üç çocuk babası bir erkeğim. Evlendiğimden beri eşimle hiç anlaşamadık ve ben dışarda hayatlar yaşadım. Bu da sürekli sorun yaşatmamıza sebep oldu. Kendi işim var çok şükür maddi bir sıkıntım yok ve şimdi tek başıma uzun bir seyahat yapmayı düşünüyorum ama çocuklarım ve eşim buna karşı çıkıyor. Ben biraz kendime zaman ayırmak istiyorum ne olur bana yol gösterin.

Okşan Abla: Beyefendi zaten evliliğiniz boyunca kendinize gereğinden fazla zaman ayırmışsınız ve anlaşılan o ki daha da doymamışsınız. Eşiniz olmasa o çocuklar nasıl büyürdü? Arkanızda duran akıllı, fedakar bir kadın olmasaydı siz nasıl başaracaktınız? Yemeğiniz önünüze gelir misler gibi giyinip gezersiniz ve şimdi asıl kendine zaman ayırmadı gereken kişi eşiniz. Bu kadar bencil bir adama katlanıp onu yalnız bırakmamış. Dışarıda yaşadığınız kişilerden ne vefa gördünüz ki siz para verip macera satın almışsınız yazık. Takın eşinizi kolunuza gidebildiğiniz yere kadar gidin gezin ve onunla hayatın ucundan da olsa paylaşın ,zararın neresinden dönseniz kardır.

BU ADAMDAN SANA ANCAK FELAKET OLUR

Helen: Merhaba ben Türkiye’ye çalışmak İçin geldim bir evde temizlik işleri yapıyorum. Ev sahibi bey benden çok hoşlandığını, eşini bırakıp benimle olacağını, bana bir ev tutup çalıştırmayacağını söylüyor. Beni gerçekten çok seviyor ama karısından nasıl ayrılacak dört çocuğu var bilemiyorum. Evden ayrılmamı istiyor izin günlerimde beraber oluyoruz. Ben ona güvenmeli miyim? Ne yapacağım çaresiz kaldım.

Okşan Abla: Kızım sen gerizekalı mısın? Dört çocuğunun annesini aldatan adam sana nasıl bir gelecek sunacak ki? Gününü gün ediyor ve sen de bir insan olarak sana güvenen kadına ihanet ediyorsun ve o kadının yüzüne bakabiliyorsun yazık. Karısına yuvasına yar olmayan adamdan sana ancak felaket gelir, işsiz kalırsın rezil olursun. Hiçbir erkek kolay kolay yerleşik düzenini bozmaz hele ki senin gibi kolay elde ettiği bir kadın İçin evini yuvasını dağıtmaz. Eğer biraz aklın varsa o işten çık ve bu adamla da görüşmeyi kes. Çok merak ediyorum bir aile babasını nasıl oluyor da kendinizin olacak gibi görüyorsunuz çok yazık. Sen çalışmaya değil oynaşmaya gelmişsin. Git bekar birisini bul bırak insanların yuvasına yılan gibi süzülmeyi.

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Dilan Polat'ın kaynanası "1 Milyoncu" oldu

Dilan Polat'ın kaynanası "1 Milyoncu" oldu