Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Yaşam koçunuz Okşan Bayazıt, dertlilere yol gösteriyor, çare buluyor...

16 Mart 2022 Çarşamba 11:03 - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 11:03

AKLIN BAŞINA YENİ Mİ GELDİ

Kevser: Ablacığım ben 48 yaşında bir kadınım. Evliyim, üç çocuğum var. Sorunum; eşim, benimle ve çocuklarla hiç ilgilenmiyor. Akşam geliyor ilk sorusu yemekte ne var, sonra televizyon. Ablacığım çocuklar hiç ilgi şefkat görmedi babalarından. Ben bir kere bile nasılsın dediğini duymadım. Artık yeter diyorum ve ayrılmak istiyorum ne olur bana akıl ver.

Okşan Abla: Sevgili kardeşim, sen 48 yaşına gelene üç çocuk olana kadar neredeydin? Şimdi mi anladın, başından beri bu şekilde davranan adamla evliliğini devam ettirip üç çocuk yapmışsın. Anlaşılan senin aklına birileri girmiş. Bak kardeşim kadın olduğunu yaşamak herkes gibi senin de hakkın ama sakın bir hata yaparak kendini de çocuklarını da rezil etme. Hayatına biri girdiyse bil ki o da seni elde edene kadar iyi davranır. Hevesi geçince üzülen sen olursun. Eşinle sağlam bir konuşma yap hatta biraz gözdağı ver ama sakın başka bir hata yapma.

DEĞİŞTİĞİNİ GÖSTER ONLARA

E.M.: Ablacığım ben 36 yaşında bir erkeğim. Bu zamana kadar, çok gezdim, çok kız arkadaşım oldu ama karşıma bir kız çıktı ve ben ona gerçekten aşık oldum. 7 ay çıktıktan sonra evlenme teklif ettim. Ailesinden istemeye gittik. Aile beni araştırmış ve çok ilişki ve geçmişte yaşadığım hayat için kızlarını bana vermediler. Ablacığım ikimiz de birbirimizi seviyoruz ama ne yapmalıyız ne olur bana yol göster ki kavuşalım.

Okşan Abla: Güzel yavrum kimse seni, yüz kızartıcı bir suçun olmadıkça geçmişte yaşadıkların ile yargılanamaz. Bekar adamsın, hayatı tanıma fırsatın olmuş, sen de bunları yaşamışsın. Şimdi senin izleyeceğin yol; kendini ve aklının başına gelmiş olduğunu o aileye kanıtlamak. Sen de biliyorsun ki sözler yeterli değil. Yaşamının ne kadar düzenli olduğunu yaşatarak anlat ki tez vakitte kavuşun.

DAHA ÇOK KÜÇÜKSÜN ÖNÜNE BAK

K.S.: Ablacığım ben 19 yaşında bir genç kızım. İki yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşım askere gitti. Başlarda görüştük ama sonrasında benden kaçmaya başladı. Ben de olduğu şehre gidip onu görmek istedim. Bana başka birine aşık olduğunu ve onunla evlenmek istediğini söyledi. Beni unut sen de kendi hayatını kur diyerek beni yolladı. Ablacığım ben onu çok seviyorum acaba bana yine geri döner mi?

Okşan Abla: Benim canım yavrum, geri dönse ne değişecek ki… Sizin yaşınızda aşk zannettiğiniz aslında gençlik hayaller. Benim yazılarımı okuyorsan böyle başlayan ilişkilerin evlilikle sonlandığında nasıl mutsuz olduklarını da görürsün. İkinizin de yaşı ciddi bir ilişki için çok erken. Bak benim güzel yavrum doğru prensi bulabilmek için gerçekten de çok kurbağa görmen gerekecek. İlk erkek arkadaşın olduğu İçin bunu aşk sanıyorsun. Skın daha bu yaşta kendini üzme. Önünde seni bekleyen çok uzun bir hayat var.

ŞİRKETE ONURSAL BAŞKAN OLUN

D.S.: Okşan Hanım merhaba ben 76 yaşında bir kadınım. Eşimin vefatından sonra onun işini ben devraldım. Çok şükür çok güzel bir noktaya getirdim ama şimdi çocuklarım benim işi bırakmamı istiyor. Hatta bunun İçin gerekeni yapmakla beni uyarıyor. Yani akıl sağlığı raporu almak gibi. Ben çok çaresiz kaldım. Elbette iş sonunda onlara kalacak ama benim de yaşamak İçin amacım işim. Güzel kızım sana güveniyorum ne olur bana da bir fikir ver.

Okşan Abla: Saygı değer büyüğüm sizlere akıl vermek asla haddim değil ama farklı bakış açıları sunabilirim ancak. Bunca zamandır emek verdiğiniz işiniz de sizin bir çocuğunuz gibi olmuş. Ayrıca yaşlılık ile akıl sağlığı her zaman paralel gitmez ki çok şükür bana yazdığınız mail bunun en güzel kanıtı. Siz işinizde onursal başkan olarak kalırsanız, hem çocukların işlere nasıl sahip çıktığını görür. Gerektiğinde de destek alacakları bir kişi olursunuz. Bu şekilde istediğiniz zaman da onları ziyaret edebilirsiniz.

BU İNSANDAN EŞ YADA ANNE OLMAZ

Y.O.: Ablacığım merhaba ben 46 yaşında bir erkeğim. Üç çocuğum var iki yıl önce amansız bir hastalığa yakalandım. Eşim bunu öğrendiğinde beni ve çocuklarımızı terk etti. Ben çok şükür tedavi oldum ve iyileştim. Şimdi eşim geri dönmek istiyor ama ben onu affedemiyorum. Çocuklara annem bakıyor ve bana eşimi geri almamı söylüyor. Ablacığım bu insan bana nasıl eş evlatlarıma da ana olabilir ki? Sen bana yol göster.

Y.O.: Kardeşim geçmişler olsun. Eşin evlenirken hastalıkta ve sağlıkta sözünü unutmuş olacak ki seni sarıp sarmalamak yerine kaçmayı tercih etmiş. Çocuklarından da vazgeçebilmiş. Bu insandan eş ya da anne olmaz. Annen çocuklara bakmakta zorlandığı İçin bu işi bitirmeni istiyor ama olmaz kardeşim bu kadından hiç bir şey olmaz. Yarın yaşlandığınızda ne olacak yine kaçacak mı? Sana tavsiyem annene bir yardımcı bulup çocukları sizin yetiştirmeniz.

EŞİNİZE HAKKINI TESLİM EDİN

Hulki: Okşan Hanım merhaba ben 50 yaşında bir erkeğim. Eşimden ayrılmak istiyorum ama bunu bir türlü eşime kabul ettiremiyorum. Hayatıma başka biri girdi çok mutlu huzurlu bir ilişkim var. Evliliğimizde çocuğumuz olmadı. Şimdi beraber olduğum kişi hamile. Eşim çok fazla para ve mal istiyor. Ondan daha mantıklı nasıl ayrılabilirim lütfen bana yardım edin.

Okşan Abla: Beyefendi siz ne kadar çok ben merkezli düşünüyorsunuz. Geride bıraktığınız eşiniz zaten çocuğu olmadığı İçin yaralı. Üzerine başkası ile birlikte olmuşsunuz ki bu başka bir yara. Sonra da onu öyle ortada bırakıp, yeni mutlu bir hayata yelken açacaksınız. Öncelikle size yıllardır karılık eden kişiye haklarını teslim edin sonra da ne yaşayacaksanız yaşayın. İnsan sevdiği eşyasını bile kolay kolay gözden çıkartamazken eşinize bu şekilde davranma hakkını nereden bulduğunuzu da merak ediyorum.

DAHA İŞİN BAŞINA YANLIŞ YAPMIŞSIN ÖNÜNE BAK

E.C.: Ablacığım merhaba ben 36 yaşında bir kadınım. Hiç evlenmedim. Biz iki kız kardeşiz. Ablam evli ve çocukları var. Bize aileden çok yüklü bir miras kaldı ben de ablamın eşi ilgilendiği için ona vekaletname verdim. Zaman içinde işlere baktığımda benim haneme gelen hiçbir şey olmadığını gördüm. Sorduğumda; bizim çocuklarımız var şimdilik onlara yatırım yapıyoruz dediler. Ablamla aramın bozulmasını istemediğim için konun üzerine çok gitmedim. Ablacığım artık mağdur olmaya başladım. Ablam beni yalnız bırakmakla tehdit ediyor çok çaresizim ne olur söyleyin ben ne yapayım.

Okşan Abla: Yavrum sen daha işin başında yanlış yapmışsın. Ne demek eniştene vekaletname vermek? Sen dua et ki mirastan çıkartmamışlar. Böyle aile olacağınıza yalnız kal çok daha iyi. Bak yavrum bazen arkadaşlarımız, özellikle de güvendiğimiz dostlarımız Allah’ın bize bulmamızı öngördüğü kardeşlerimizdir. Hiç kimse kendi tercih etmedikten sonra yalnız kalmaz. Derhal avukatla vekaletname iptali yap. Sonra da kendi işlerinle kendin ilgilen. Yarın senin de bir ailen ve çocukların olur.

Murat Boz'a ayıp ettiler: Sedat Peker'e de benzetilmez ki...

Murat Boz'a ayıp ettiler: Sedat Peker'e de benzetilmez ki...

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir artık kaçmıyor: İlk kez el eleler!

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir artık kaçmıyor: İlk kez el eleler!

Meryem Uzerli Dubai'de zarafetiyle göz kamaştırdı: Adeta kuğu gibi!

Meryem Uzerli Dubai'de zarafetiyle göz kamaştırdı: Adeta kuğu gibi!