Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

17 Mart 2022 Perşembe 15:53 - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 15:53
HERKES ŞEKİLCİ OLMUŞ
 
Ş.T.: Ablacığım merhaba ben 25 yaşımda bir kadınım, küçük yaşlarda geçirdiğim bir kaza sonrası vücudum ve yüzümde izler kaldı, bu beni çok rahatsız ediyor, çevremde türlü çeşit fikirler yürütülüyor, ben şehirden uzak bir köyde yaşıyorum, annem babam da çare ne olursa yapacaklar ama nereden başlamam lazım bilmiyorum ne olur bana yardım eder misin?
OKŞAN ABLA: Sevgili yavrum çok haklısın çünkü herkes şekilci olduğu için senin kaza sonucu oluşan izlerinle seni değerlendiriyor. Bu da sen haliyle rahatsız ediyor. Bu konu ile ilgili sana verdiğim isim yardımcı olacak ben görüştüm,siz de randevulaşırsınız. Bak güzel evladım; insanların şekilsel bozuklukları elbet bir yolla düzelir yeterki kalbin temiz, aklın başında olsun.
 
 
BU İLİŞKİ DEĞİL ZORUNLULUK
 
YUMAK: Okşan hanım merhaba ben 51 yaşımda üç çocuk babası erkeğim. Eşimle görücü usulü evlendik, başından beri anlaşamadık, fakat ailelerimize bunu anlatamadık, şimdi 25 yıllık evliyiz ben bu duruma alıştım çocuklar var düzenimiz bozulmasın diye, fakat şimdi eşim ayrılmak istiyor, bu sefer de ben bunu istemiyorum, bizim ilişkimiz nasıl düzelir.
 
OKŞAN ABLA: Beyefendi anlaşılan o ki sevginin olmadığı, mecburiyetlerin yürüttüğü bir hayatı yaşamışsınız. Hatta saygı da kalmadığı için eşiniz bu ilişkiyi bitirmek istiyor. Siz başından beri ne şekilde davrandıysanız,eşiniz de mutlu olmamış ki biraz çocukların büyümesini beklemiş. Siz neyi kurtarmak istiyorsunuz ki, yuva olmamış zoraki bir ilişkide üç çocuk sahibi olduğunuz için yürüttüğünüz, müşterek hayattan başka elinizde ne var? Bırakın bu zorunluluğa ilişki demeyi, ikinizde  başkalarının yazdığı senaryoyu oynamışsınız,ve artık eşiniz tarafından da oyun bitmiş.
 
 
KAYNANAN PARA İSTİFLİYOR
 
S.H: Ablacığım ben 36 yaşımda evli bir kadınım, benim sorunum; eşim onun ailesine bakmamı istiyor, her gün gidip işlerini yemeklerini yapmam gerekiyor, ama ben de gündeliğe gidiyorum başka türlü geçinmemiz mümkün değil, dört çocuğumuz var ama evde bütün huzursuzluk bu sebepten çıkıyor, annesi 55 yaşında gayet sağlıklı ve o da gündeliğe gidiyor, ama o da gelin önce benim işimi yapsın diyor.Ben gerçekten usandım artık ne olur bana yardım eder misin?
 
OKŞAN ABLA:Sevgili yavrum anlaşılan onlar oğullarını evlendirmemiş kendilerine işlerini yapacak yardımcı almışlar. Bak güzel kızım, bu maalesef kasabalı zihniyeti, daha 55 yaşında ama gelin onlara hizmet edecek,gelinin işlerini kim yapacak çocuklara nasıl bakılacak kimin umurunda? Anlaşılan kayınvaliden para istiflemek için seni kullanıyor. Evladım para siz gençlere çok daha fazla lazım, çocuklarınızın ve kendi geleceğiniz için yatırım yapmak asıl sizin hakkınız bu düpedüz hakkınıza tecavüz oluyor, eşine bu yazıyı mutlaka okut belki hatasını anlar.
 
 
HİÇ AHLAKLI BİR DURUM DEĞİL
 
Ç.M: Ablacığım merhaba ben 17 yaşımda bir genç kızım okuyorum ama tik-tok meraklısıyım,bu konuda bilgilenip para kazanmak istiyorum ama ailem buna izin vermiyor.Çok güzel ve heyecanlı videolar çekiyorum, bu  yoldan çok güzel para kazanabilirim ama ailemi nasıl ikna etmem lazım bana yol gösterir misin?
 
OKŞAN ABLA: Ah benim cin olmadan insan çarpmaya kalkan kızım. Sen önce biraz araştır bak bakalım sizin o dediğiniz çekimler uğruna kaç tane genç telef oldu. Bir genç kız çatıda video çekerken çatı delindi ve kız apartman boşluğuna düştü öldü, bunun gibi daha nice örnekler var. Sen önce okumalı, meslek sahibi olup kendi hayatını kurmayı düşünmelisin,bu işlerin bir sonu yok, akıl, mantık dışı ne varsa sanırım onlar ilginizi çekiyor,yavrum yaşın daha çok küçük bu yaşta kendini başkalarına göstererek para kazanmak hiç hoş ve ahlaklı bir durum değil.
 
 
KADINI KULLANMIŞSIN
 
E.T: Okşan hanım ben 52 yaşımda süt ürünleri üreten bir firmanın sahibiyim 3 çocuğum var, yaşanan salgın yüzünden çok zor duruma düştüm,borçlarımı ödeyemiyordum,hayatıma bir hanım girdi ve bana çok yardımcı oldu, aramızda zamanla bir ilişki yaşandı, ben yavaş yavaş işlerimi toparladım ama şimdi o benim eşimden ayrılmamı ve beraber olmamızı istiyor, ben bunu yapamam. Ne olur bana yardım edin.
 
OKŞAN ABLA: Beyefendi siz bu kişi ile ilişkiye girerek ona bir tür umut vermişsiniz ama anlaşılan o tüm bunları planlı yapmış ve sizi elde etmek için kullanmış, siz de onu içinde bulunduğunuz durumdan çıkmak için kullanmışsınız.Konu tamamen bu. İzlemeniz gereken yol;bir şekilde eşinize bu konudan bahsetmeniz böylece ondan yana bir sıkıntınız olmaz,mutlaka bir süre tatsızlıklar olur ama bu ilişkiyi o kişiden duymasından çok daha iyidir.Sonrasında da yollarınızı ayırın. Neden acaba insan oğlu sapla samanı karıştırıp böyle olaylar yaşar ben anlamıyorum.
 
 
SEVDİĞİN İŞTEN VAZGEÇME
 
ENGİN: Ablacığım ben 27 yaşımda bir gencim okulum bitti ve okuldan beri birlikte olduğumuz kız arkadaşımla işlerimizi bulduktan üç yıl sonra evlendik.Fakat eşim ve ailesi beni babası ile çalışmaya zorluyor,bildiğim bir iş değil oraya gitsem boş boş oturacağım,eşim yaşadığı standartları istiyor ve bizim kazancımız buna yetmiyor,büyük bir çıkmaza girdim çok iyi bir işim var ama malum şartlar ancak yetişebiliyorum,ev aldık taksitlerini ödüyoruz ama ben işimden ayrılmak istemiyorum.
 
OKŞAN ABLA: Yavrum sen konunda sonuna kadar haklısın,belli bir mesleğin var bu konuda eğitim almışsın, neden süs bebeği gibi kayınpederinin yanında çalışacaksın ki.Evladım,eşini karşına alıp ciddi bir şekilde bana anlattığın gibi ona da anlat, madem babasının durumu iyi o zaman ikinizin ortak mülkü olan evin taksitlerine yardımcı olsun da sizde kendinize yetebilin.Sakın sevdiğin ve başarılı olduğun işinden vazgeçme.
 
 
HERKES SİZİ ÖRNEK ALMALI
 
O.D:Okşan hanım merhaba ben 69 yaşımda bir iş kadınıyım,nihayet kendimi emekliye ayırdım, belli bir birikimim var.Çocuğum yok ama kardeşlerim,yeğenlerim ve torunları var onlar benim ailem. Şimdi ben ailemde evi olmayan ağabeyime ve kız kardeşlerime belli bir miktarda yardımcı olmak istiyorum,elimde ki birikim ancak yetecek ama şimdi sorun benim desteğimle bir ev almaları mümkün değil benim nasıl bir yol izlemem lazım şimdiden teşekkürler.
 
OKŞAN ABLA: Hanımefendi bu ne kadar ulvi bir düşünce ve davranış, 50 yıldan fazla çalışıp elde ettiğiniz birikimi ailenizle paylaşmak. Bu mektubunuzun insanlığa ders olması açısından çok yararlı olacağına eminim. Gelelim nasıl yoluna koyacağınıza,sizin verdiğinizle peşinat öderler, şimdilerde konut kredileri düşük faizlerle veriliyor,nasıl olsa kira ödüyorlar,tıpkı kira öder gibi kredi taksitlerini ödeyerek bir ev sahibi olurlar,çok fazla lüks olmaz belki ama başlarında da bir evleri olur. Okuyan her kişi bu düşünce biçiminizden umarım ders alır.
 
 
 
ÇOCUĞUMLA BENİ ORTADA BIRAKTI
 
N.Y: Ablacığım ben 30 yaşımda bir kadınım iki yıl önce evlilik dışı bir ilişkiden çocuk sahibi oldum, şimdi beraber olduğum kişi benden ayrıldı, bana ve çocuğuma gerekli maddi ve manevi desteğini de çekti. Ablacığım benim bu hayatta çocuğumdan başka kimsem yok,ancak senden yardım istiyorum,ne olur bana bir yol göster.
 
OKŞAN ABLA:Sevgili yavrum beraber olduğun kişi mutlaka evli ve sen bunu bilerek onunla ilişki yaşadın ve yine onun bir gün evine döneceğini bile bile çocuk sahibi oldun.Bunlar maalesef acı gerçekler.Gelelim maddi destek konusuna;o çocuğun babası olduğunu ispatlayarak nafaka davası açabilirsin ki bu da onun hayatını olumsuz etkileyecek bir durum,konuyu eşi de öğrenecek.Şimdi bir şekilde onunla iletişime geçip bu yolu izleyeceğini anlat çünkü bu senin ve çocuğunun yasal hakkı,belki o zaman sana yardımcı olur yoksa yasal yollardan hakkınızı ararsınız.
 
 
 
ESKİ EŞİN SUÇ İŞLİYOR
 
H.H:Ablacığım merhaba ben 43 yaşımda kadınım eşimden ayrıldım bir kızım var.Babası türlü oyunlarla kızımın velayetini aldı,kısa bir süre bizi görüştürdü,sonrasında izini kaybettirip evladımı benden ayırdı,ben izini bulamadım,çocuğum beni görmeden ben de onu görmeden nasıl yaşarız ne olur bana yol gösterin.
 
OKŞAN ABLA: Değerli kardeşim böyle bir davranış biçimi yok,yani eski eşin suç işliyor, yasalar anne olarak senin haklarını belirlemiş, eşin de yasalara karşı çıkıyor, derhal savcılık kanalıyla devlet desteği al, hukuki yollarla onları buldurabilirsin ve babanın bu şekilde davranması belki de velayetin sana geçmesini sağlar.Bir çocuğu sizin aranızda ne olursa olsun annesinden Ya da babasından uzak tutmak önce vicdani sonra da adli olarak suçtur.
 
 
KOCANA İLGİ GÖSTER
 
YIKIM:Okşan Ablacığım ben 34 yaşımda evli dört çocuk annesi bir kadınım,çok mutlu bir yuvamız vardı ama öğrendim ki eşim beni yıllarca farklı kadınlarla aldatmış,eşimi,yuvamı her şeye rağmen çok seviyorum ama çevremde herkes ayrılmamı istiyor benim ailem al çocuklarını gel diyor,ben yuvamı nasıl kurtarıp koruyabilirim
 
OKŞAN ABLA: Sevgili yavrum,sen Allah bağışlasın ama dört çocuk dünyaya getirirsen eşine zaman ayıramazsın,o da ilgiyi şefkati başka kollarda arar.Çevrene gelince sen dört çocuğunla yuvanı yıktığında onlar nerede olacak acaba? Bak yavrum olan olmuş,şimdi senin geçmişte yaşananları silip,eşine daha fazla zaman ayırarak,ilgini sevgini ona göstermen lazım.Çocukları annenize bırakıp kısa bir tatil yapın birbirinize olan özleminizi biraz olsun dindirin yuva yıkmak o kadar kolay değil ayrıca eşinin bu hatasında senin de payın var unutma.