Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

Editör: Elif | 23 Mart 2022 Çarşamba 16:01 - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 16:01
KENDİNİ FAZLA KAPTIRMIŞSIN
 
A.G:Ablacığım ben 48 yaşımda bir kadınım uzun zamandır bir aile dostumuza platonik bir aşk duyuyorum ama o bunu bilmiyor her görüşte yanında başka bir kadın var ve bu beni gerçekten çok üzüyor,acaba onu nasıl elde edebilirim ne olur bana yol gösterin.
 
OKŞAN ABLA: Kardeşim sen kendi kendine gelin güvey oluyorsun ayrıca her zaman farklı kadınlarla gördüğün, kişiliği  oturmamış bir adamla ki üstelik yaşı da senden küçük nasıl platonik aşk yaşıyorsun, ona takılı kaldığın için etrafında doğru düzgün kişileri de kaçırıyor olabilir misin? Sonu başından belli olaylara kendini kaptırıp belki de hayatının fırsatlarını göremiyorsun aklının başında olması gereken bir yaştasın etrafına bak, olmayacak dualara kapılıp boşuna zaman kaybetme.
 
BU KAFAYLA SAKIN EVLENME
 
Ş.R: Merhaba ben 41 yaşımda bir erkeğim hiç evlenmedim ve gerçekten çok korkuyorum kadınlar son kuruşa kadar alıyor bir de ömür boyu nafaka ödemesi var bu yüzden ben evliliğe cesaret edemiyorum ama artık ailem arkadaşlarım çok baskı yapıyor ne olur bana yol gösterin.
 
OKŞAN ABLA: Kardeşim bu ne karamsarlık sen daha evlenmeden ayrılığın hesabını yapıyor, malları bölüyor ve nafaka ödüyorsun. Bu akılla sakın evlenmeye kalkma tüm bu düşündüklerini yaşarsın. Ne zaman,artık benim de bir yuvam olsun aile kurayım diye düşünmeye başlarsan o zaman evlen Ya da hiç evlenme nasıl olsa nafaka korkusu var.
 
 
3 AYDA NE KADAR TANIYABİLİRSİN?
 
K.G: Merhaba ben 43 yaşımda bir kadınım iki kez evlendim üç çocuğum var şimdi hayatıma biri girdi üç aydır görüşüyoruz ve o ciddi düşünüyor, ama o hiç evlenmemiş ve benden dört yaş küçük acaba ben de ciddi düşünmeli miyim? çocuklarım var ve ilerde bunlar sorun olur mu?
 
OKŞAN ABLA: Sevgili kardeşim sen başından iki evlilik geçmiş bir kadın olarak nasıl daha üç aylık bir danışmayla ciddi düşünebiliyorsun? O bekar ve üstlenmesi gereken sorumlulukların acaba farkında mı? Aranızda ki yaş farkı hiç de sorun değil ama çocukların onların kabullenmesi bu yüzden ciddi düşünmek yerine ilişkinizi dikkate alın senin üçüncü evliliğin lütfen acele etme. Üç ayda ne öğrenilir ve ne kadar birbirinizi tanıyabilirsiniz millet beş yıl birlikte oluyor evleniyor iki yıl sonra da ayrılıyor.
 
 
ÖNCE KENDİNİ TÖRPÜLE
 
SELMA: Ablacığım ben 46 yaşımda bir kadınım tek çocuğum ve bu yüzden de biraz şımarık büyüdüm, başımdan birçok ilişki geçti sonra evlendim eşim de tek çocuk ve bizim evliliğimizde kavga hiç bitmedi ikimiz de benim dediğim olacak dediği için sonunda ayrıldık. Ablacığım bu konuda bana yardım et ne olur bir daha yuva kurmak istiyorum.
 
 
OKŞAN ABLA: Sevgili kardeşim sen şımarık büyütülsen de aslında bu bir karakter,tek çocuk olmak seni bencil ve dünyanın  senin ekseninin etrafında döndüğünü düşündürür. Şımarıklık; sen doğru ve yanlışı ayırt edemiyor musun? Kendi kendini imha etmek demek şımarıklık. Sen de herkes kadarsın daha fazla değil ve değerlerimizi farklılaştıran Karakterlerimiz,yürüdüğümüz yollar,güzel duygu ve düşünceler ve başarılardır. Şimdi kendi hatalarını, kaçıp arkasına saklandıklarını kendine göster ve bozuk ve sivri olan taraflarını törpüle sonra gelecek düşün.
 
 
 
 
CESARETİNİ TOPLA VE KONUŞ
 
EDİP: Merhaba ben 27 yaşımda bir erkeğim. Ablacığım çocukluktan beri beraber büyüdüğümüz bir kız arkadaşım var ben ona aşığım ama o bunu bir türlü anlamıyor,ben de açık açık söyleyemiyorum annem biraz araştırmış sma ben akıllarında yokmuşum,bir çok isteyeni çıkıyor ama ben bunları duydukça kahroluyorum. Ablacığım ne olur bana bir yol göster.
 
OKŞAN ABLA: Sevgili yavrum tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali sen kendi kendine alıyorsun veriyorsun.Bu zamanda hala bu düşünce,demek ki sen cesaret edemiyorsun,ama sonra üzülmemek için kız arkadaşını karşına al ve duygularını anlat bakalım onun tepkisi ne olacak.Eğitimlisin meslek sahibisin ve bir de bu kızı seviyorsun,böyle bakınca rüzgar senden yana gözüküyor,cesaretini topla ve kendin konuş kimseyi aracı koyma.
 
 
ÇOCUK İÇİN ACELE ETME
 
Ç.Ş: Merhaba ben 37 yaşımda bir kadınım henüz 20 yaşımda kendimden 22 yaş büyük bir kişi ile ailemin isteği üzerine evlendim ve okumaya devam ettim,ama eşimle hiç bir konuda anlaşamadığımız için üç yıl sonra ayrıldık.Şimdi artık kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum ve yuva kurmak anne olmak istiyorum.Dört aydır birlikte olduğum bir arkadaşım var o da evlenmiş ayrılmış ve iki çocuğu var.Acaba bu kişi doğru bir seçim olur mu ne olur bana yardım edin.
 
OKŞAN ABLA: Sevgili kardeşim sen ki evliliğin ne olduğunu yaşamış ve bilen birisin,öyle dört ayda kimseyi yeterince tanıyamazsın çocuk doğuracağım diye de gözünü karartıp evlenmek olmaz.Ayrıca adamın iki çocuğu var,günümüz şartlarında çocuk sahibi olmak hem belli bir maddi manevi birikim gerektiriyor hem de cesaret.Çocuk düşüncesi sana yanlış kararlar aldırabilir,bu yüzden sen önce doğru yuva kurmak için karar ver sonrası olur ama lütfen ilişkilerine zaman tanı ki ilerde sürprizlerle karşılaşma.
 
 
 
 
AKLIN FİKRİN FESATLIKTA
 
B.R: Ablacığım ben 33 yaşımda bir kadınım dört haftadır beraber olduğum biri var sürekli onu takip ediyorum kiminle görüşüyor nereye gidiyor diye,sanki başkalarıyla da birlikte oluyor acaba başka biri var mı ve bizim ilişkimiz ciddiyete gider mi ne olur yol gösterin.
 
OKŞAN ABLA: Sevgili yavrum sen başka bir gezegende mi büyüdün acaba?Adamla dört haftadır iki kere beraber olmuşsun ama maşallah aklın fesatlıkta,sen ne hakla adamı takip ediyorsun,kendine yapılsa sapık dersin ama siz kadınlar sahiplenme işini hep mi böyle yanlış anlarsınız. Daha dün bir bu gün iki ve sen şimdiden paranoyak olmuşsun, bırak bu ilişkiden gelecek beklemeyi sen kimseyle bu kafada gidersen düzgün bir ilişki yaşayamazsın.
 
 
 
HEMEN PSİKOLOĞA GİDİN
 
H.Ö:Merhaba ben 58 yaşımda evli bir erkeğim otuz yıllık evliyiz dört çocuğumuz var ama eşimin kıskançlıkları bir türlü bitmedi inanın otuz yıldır korku heyecan ve panik içinde yaşamaktan sonunda kalp krizi geçirdim bu sefer de hastanede kıskançlık krizleri yüzünden başıma gelmeyen kalmadı.Okşan hanım bu normal bir durum mu?ben artık ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum ne olur bana fikir verin.
 
OKŞAN ABLA: Beyefendi geçmiş olsun.Acaba geçmişte bir takım vukuatlar oldu da mı böyle yoksa gerçekten ortada hiçbir şey yokken oluyorsa bu ruh sağlığı ile ilgili bir bozukluk,bunun en iyi çözümü eşinizle birlikte bir psikiyatrist ile görüşmek ve gereken tedaviye girmenizi tavsiye ederim.
 
 
ZENGİN ADAM AVLAMAYA GELMİŞSİN
 
MARAL: Ablacığım ben 36 yaşımda bir kadınım,yabancı uyrukluyum,çalıştığım evin beyi ile aramızda bir aşk oldu ve ben onların çocuklarına bakıyorum ama eşi bu durumu bilmiyor,adam bana sen çocuklarıma çok iyi bakıyorsun eşimi bırakıp seni alacağım bekle diyor dört yıldır bekliyorum ama hala bir haraket olmadı ve benden de uzaklaşıyor eskiden her izinde beraber olurduk şimdi işim var diyor gelmiyor acaba ben ne yapayım?
 
OKŞAN ABLA: Kızım adam seni bir güzel kandırmış ve sen de ohh adamın parası var rahatça yaşarım diyerek başka bir kadının kocasını kullanmışsın.Bu hırsızlık ahlaksızlık,çocuklarına bakıp evinde kaldığın bir insana bunu nasıl yapabildin.Siz bizim ülkemize çalışmaya değil zengin adam avlamaya geliyorsunuz yazık.Sen daha kırk sene bekle bu adamı ama asla yuvadını yıkmaz bunu bil.
 
Fatih Terim, Fenerbahçe'nin kaderini yaşıyor

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin kaderini yaşıyor

James Bond tanınmaz halde! Ne oldu sana 007?

James Bond tanınmaz halde! Ne oldu sana 007?

Yusuf Güney fikir değiştirdi: 'Kenan Işık kaybolmadı, gelmek istemiyor'

Yusuf Güney fikir değiştirdi: 'Kenan Işık kaybolmadı, gelmek istemiyor'

Duayen sanatçı Müjdat Gezen, Güldür Güldür Show’da!

Duayen sanatçı Müjdat Gezen, Güldür Güldür Show’da!

Gönül Dağı setinde taciz skandalı: Üstelik ikisi de kadın!

Gönül Dağı setinde taciz skandalı: Üstelik ikisi de kadın!

Gökhan Özoğuz'a köprüyü satabiliriz: O iddiaya inandı!

Gökhan Özoğuz'a köprüyü satabiliriz: O iddiaya inandı!