Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

28 Mart 2022 Pazartesi 17:30 - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 17:30
KIZIMI NASIL GERİ KAZANIRIM?
 
D.R: Merhaba ben 53 yaşımda bir kadınım üç kez evlendim ilk evliliğimden bir kızım var,fakat onu babası büyüttü ve bana hafta sonları yolladı,şimdi artık kızımla hiç bir iletişim kuramıyorum,beni onu ihmal etmekle suçluyor,ayrıca diğer evliliklerim de de mutsuz oldum, şimdi ben kızımı kazanmak için ne yapmalıyım ne olur yardım edin.
 
OKŞAN ABLA: Değerli kardeşim senin erken yaşta evlilik yapmış olman senin ve evladının ilişkilerin olumsuz etkilerken  ikinizi de mutsuz etmiş.Sen daha ergen yaşında anne,çocuk anne olmuşsun,sonrasında doğal olarak da gerekli fedakarlıkları becerememişsin. Kendi hayatını düzene sokacağım derken kızını ihmal etmişsin.Hayat geçmiş hesaplaşmaları İçin gerçekten çok kısa ve elimizde yeni anlar ve anılar yaşamaya zaman kalmaz ,hiç kimse mükemmel değil, lütfen bu yazımı kızına da okut ve geçmiş kavgaları bırakıp anne kız olun ki sonradan ah keşke demeyin.
 
 
KENDİNİ GEÇMİŞE ESİR ETME
 
SİLVER: Merhaba ben 43 yaşımda bir erkeğim yıllar önce hiç bilmediğim bir işe mahalle arkadaşlarımın kurmuş olduğu bir çeteye girdim 16 yaşımdaydım, birçok ufak çaplı suçlar işledik o zaman bunları yapmak benim için büyük ve gurur verici geliyordu ve bir iş üzerinde ben yakalandım 11 yıl hapis yattım, sonra hayatıma sıfırdan başladım ama hep bir şeyler eksik,üniversiteyi tutuklu olduğum zamanlarda bitirdim ama şimdi hiçbir şeye ve hiç kimseye güvenim kalmadı ve mutsuzum, ne olur bana yardım edin.
 
OKŞAN ABLA: Değerli kardeşim 16 yaşında daha çocuk ve yeni ergenliğe girerken ki bu yaşlar kendini fark ettirme ve kanıtlama iddasında olunduğu dönemlerdir,aile sorunları seni bu yollara itmiş cezanı çekmişsin, dersini almış ve büyük bir başarı göstererek okumuşsun.Çok farklı olabilirdi içinde bulunduğun gençlik suçlarını devam ettirmek yerine sen güzel temiz bir gelecek kurmuşsun.Şimdi önüne bak yuva kurmak aile olmak senin de hakkın, kendini geçmiş hatalarına esir edersen ,geleceği geçmişin karanlığında öğütürsün ve gerçekten yazık olur.
 
 
YAVRUCUĞUM KENDİNE İHANET ETME
 
H.Ş: Ablacığım ben 17 yaşımda bir genç kızım,üniversiteye hazırlanıyorum ama ailem başka şehirde okumama izin vermiyor, ben yalnız kalıp ayaklarımın sağlam basmasını ,hayatı tanımayı ve tek başıma mücadele etmeyi istiyorum. Tek çocuğum bu yüzden de beni yalnız yollamak istemiyorlar. Ablacığım ben onları nasıl ikna ederim bana yardım et.
 
OKŞAN ABLA: Sevgili yavrum sen okumak mı istiyorsun yoksa özgür kalıp hayatını yaşamak mı? Önce kendini ne istediğine ikna et sonrası kolay! Gerçekten okumak istiyorsan ailenin yanında olman ve belli disiplinler altında yaşaman senin çok daha sağlam bir eğitim alman demektir,yok illa da başka şehir dersen bu farklı amaçlar peşinde koşmaktır ve yavrum İnan ki kendine ,geleceğine ve hayallerine ihanet edersin yazık edersin.
 
 
KÖPEK GEZDİREREK PARA KAZAN
 
M.Ş: Sevgili Ablacığım ben 51 yaşımda evli bir erkeğim üç çocuğum var. Asgari ücretle çalışıyorum ama gelirim bir türlü yetişmiyor,eşim evde birşeyler yapıp satıyor,o da yetmiyor,çocuklar okuyor ama  yarı aç yarı tok.ne olur bana da bir yol göster çok çıkmazdayım.
 
OKŞAN ABLA: Değerli kardeşim bu gün standart bir ücretle çalışıyorsan geçmişte de yeterli gelirin olmadığı halde neden üç çocuk? Kendi sıkıntılarınızı çekecek çocukları neden dünyaya getiriyorsun,bu çocuklar her şeyden eksik büyüdükleri için de ortalığa potansiyel suçlu olarak yetişiyor.Senin için bunlar çok geç ama okuyanlar lütfen dikkatte alın.Yaşın daha genç, birçok iş var hele şimdilerde köpek gezdirme işi var ki köpek başına 30 lira 5 köpek gezdirsen 1 saat 150 lira ayda 4500 lira daha da dersen günde iki kez beş köpek gezdir iki saatte 300 lira geçim sıkıntın biter biraz çaba ve daha fazla emekle kazanmamak mümkün değil.
 
 
KARARLARINA TECAVÜZ ETMEYİN
 
N.R: Merhaba ben 65 yaşımda bir kadınım iki çocuğum var evliler ve ben onlara daha yakın olmak İçin bulundukları yere taşındım ama bu sürekli sorun yarattı gelin ve damadım bu durumdan hiç mutlu olmadı,ben gerek duyduklarında çocuklarına bakıyorum ama bir türlü onları mutlu edemiyorum,ne olur bana yol gösterin çok üzülüyorum.
 
OKŞAN ABLA: Hanımefendi neden kurulu düzeninizi bozup onlara yakın olmak istediniz ki?Kontrol altında tutmak için. Kim olsa bu durumdan mutsuz olur. Sizin kabul etmeniz gereken;onların artık kendi hayatları,akılları ve kendilerince kurdukları düzenleri var ve siz belki bilerek belki de farkında olmadan hayatlarına çomak sokuyorsunuz,ama o hayatta artık sizin yeriniz ve konumunuz belli neden bunu daha zorlaştırıyorsunuz ki? Siz hiçbir konuya karışmaz ve eleştirmezseniz sorun kalmaz, başkalarının hayatına müdahale tecavüzdür ve lütfen çocuklarınızın hayatlarına kurallarına ve kararlarına tecavüz etmeyin.
 
 
4 YIL BOYUNCA BENİ KANDIRMIŞ
 
K.Ç: Merhaba ben 40 yaşımda bir kadınım dört yıl süren bir ilişkim oldu ve beni hayatının kadını olduğuma inandırdı, tam evlilik hazırlıklarına başladık ve ben onun aslında her gün başka biri ile birlikte olan onlara da aynı şeyleri söylüyor, ben hemen ilişkimi bitirdim ama içimden aldatıldığımı atamıyorum bütün güvenimi artık kaybettim acaba ben kendimi nasıl toparlarım?
 
OKŞAN ABLA: Değerli kardeşim şimdi olanlara üzülüp kendi dengeni bozma, gel bir de bardağın dolu tarafından bakalım; Bütün bunları evlenip ve bir de çocuk sahibi olduktan sonra anlasaydın ne olacak? Hayat bize zaman zaman çok zor olduğunu zannettiğimiz sınavlar sunar üzülürüz yıkıldık deriz ama her bir yaşanmışlık derstir,bizi geliştirir olgunlaştırır,şimdi ruhunu bu olaylardan arındırman ve ciddi bir ruh temizliği yapma zamanı,karşına geleceğini kurabileceğin anne olacağın biri çıkacak ve yaşadığın olumsuzluğun izi bile kalmayacak.Hayat her zaman yenilenmeye açık.
 
 
NASIL MUTLUYSAN ÖYLE YAŞA
 
F.Ş:Merhaba ben 47 yaşımda bir erkeğim iki kez çok ciddi bir ilişki yaşadım ama tam evlilik konusu ciddileşince bu sorumluluk beni ürküttü,iki kişinin aynı evde yaşamadı bile benim için çok zor,ayrıca maddi manevi sorumluluk almak istemiyorum ama yalnız da yaşlanmak istemiyorum,bana nasıl bir yol gösterirsiniz
 
OKŞAN ABLA:Kardeşim en azından sorumluluk bilincin var ve kendinle birlikte bir başkasının da başını yakmıyorsun. Evlilik iki çok farklı insanın bir çok fedakarlıklarla aynı çatı altında yaşaması.Efsane der ki aslında herkesin bir ruh eşi vardır ama buluşmaları çok zor neredeyse de imkansızdır.Anlaşılan o ki sen daha ruhuna eş bulamamışsın.O kişi karşına çıktığında ne korku kalır ne de endişe.Nasıl mutluysan öyle yaşa ve unutma ki kader denen bir olgu var.
 
 
ACABA DOĞRU İNSANI BULDUM MU?
 
I.N:Ablacığım ben yıllar önce sana yazmıştım ve sen de bana yardımcı olmuştun,okumamı söylemiştin,şimdi ben 33 yaşımda bir kadınım evlilik için hiç acele etmedim ama artık bir yuva kurma zamanım geldi, çok iyi bir kariyer yaptım, üç yıldır birlikte olduğum biri var fakat o benim kadromda çalışan biri ve bu onu ürkütüyor acaba doğru insan bu mu,iş konusunda bu durumda olmak sorun yaşatır mı?
 
OKŞAN ABLA: Canım yavrum ne mutlu bana ki senin hayatına da dokunabilmişim,yolun da bahtın da açık olsun.Üç yıllık birlikteliğinizde bu konuda herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum aksi taktirde üç yıl sürmezdi. Ayrıca karekter sahibi aklı başında bir adam ile evlenmek aile kıymeti bilen yuva arayan bir kişi olması mesleğinden ya da bulunduğu konumdan çok daha önemli,burada senin de saygı sahilde işi eve taşımaman güzel bir yuva kurmanızı sağlar.
 
 
YETERLİ DENEYİMİN YOK
 
Portakal:Ablacığım ben 24 yaşımda bir genç kızım,öğretmenim atama bekliyorum,dört yıldır birlikte olduğum bir arkadaşım var,biz artık ciddi düşünmeye başladık o da memur ve evlendim aynı yerde yaşamayı planlıyoruz,fakat ailelerimiz daha erken diye karşı çıkıyor,acaba biz ne yapalım ne olur Ablacığım bana yol göster.
 
OKŞAN ABLA:Sevgili yavrum daha yeni ergenlikten çıkıp genç oldun,evlilik için yeterince olgun ve hayat deneyimine sahip değilsin.Ekonomi ve sosyal yaşam için evlilik yapılmaz ikimiz de biraz daha zaman tanıyın bakalım neler olacak,erken yaşta yapılan evlilikler çoğunlukla uzun ömürlü olmuyor yeterince doyum olmadan her ikiniz içinde sonrasında arayışlar başlıyor.
 
 
 
BU ZULMÜ ÇEKMEYECEKSİN!
 
M.N:Ablacığım ben 43 yaşımda evli bir kadınım iki çocuğum var evlendiğinizden beri eşimden dayak yiyorum,çocuklarım bunu görüyor ve bana ayrıl diyor,gündelikçi olarak çalışıyorum eşimin kazancı hiç eve girmiyor ama ben yine de çocuklarım İçin katlanıyorum,Ablacığım ne olur bana yol göster ne yapacağım bilmiyorum.
 
OKŞAN ABLA: Değerli kardeşim öncelikle hiç kimse bir başka canlıya fiziksel şiddet uygulama hakkına sahip değildir. Bir daha olursa derhal en yakın devlet hastanesinden darp raporu alacaksın ve boşanma davası için ve sana uygulanan şiddetti kanıtlamak için de elinde bir rapor olacak.Madem eve maddi bir katkısı yok,çocuklar bu şiddet ortamında çok daha fazla zarar görmeden sen bu işi bitireceksin,ne güzel kimseye muhtaç değilsin,evliliğiniz süresinde ne mal sahibi olmuşsunuz yarı yarıya ayrıca nafaka alma hakkın da var,yeter artık kendine bu zulümü yaşatma,hiç kimse değişemez nasıl başladıysa öyle gider bırak o yalnız yaşayıp yaşlansın.
 
Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi