Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

30 Mart 2022 Çarşamba 14:06 - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 14:06

BU İLİŞKİYİ BİTİRİP ÖNÜNE BAK

Mine: Merhaba ben 41 yaşında evli üç çocuk annesi bir kadınım. Üç ay önce eşim evi terk etti ve başka bir kaşınla yaşamaya başladı. Çocukları hiç görmüyor, maddi olarak yardım ediyor ama çocuklarım da ben de çok mutsuzuz. Ablacığım acaba ben ne yapabilirim? Ne olur bana yol gösterin.

Okşan Abla: Anlaşılan eşinin bu ilk olayı değil. Daha önce de benzeri maceralar yaşamış. Demek ki bu adam evlilik adamı değil ya da seninle anlaşamadığı İçin arayış içinde. Değerli kardeşim hiç kimse değişmez herkes yedisinde neyse yetmişinde de o. Sizin yaşadığınız yuva değil zoraki bir beraberlik. Bence uzatmanın hiç bir anlamı yok. Senin yaşın daha çok genç. Bu ilişkiyi bitirip önüne bak hiç değilse çocuklar da bu düzende büyüsün.

BU ADAMDAN NE KÖY OLUR NE KASABA

H.Z.: Merhaba ben 33 yaşında bir kadınım. Hayatımda çok değer verdiğim bir erkek var ama o serbest bir ilişki yaşamak istiyor ve beni sürekli günübirlik ilişkilerle aldatıyor. Ben bu ilişkinin ciddi olmasını ve gelecek için birlikte olmayı hedefliyorum ve aile kurmak istiyorum acaba onu buna nasıl ikna edebilirim?

Okşan Abla: Sevgili yavrum karşındaki adam senin düşündüğünden çok farklı bir yaşam planlıyor ve sen işin içine duygular girdiğinde aklını saf dışı bırakmışsın. Adamın ne olduğu belli ve sen bu adamı eş ve aile babası yapmak istiyorsun. Bu adamdan ne köy olur ne kasaba. Kırk yaşına gelmiş ama hala ruhu ergen ve bu saatten sonra da olgunlaşması imkansız. Olmayacak kişilerle zaman kaybederek geleceğinizi geciktiriyorsunuz. Çocuk ruhlu bir kişi nasıl baba ve eş olabilir ki bu imkansız. Daha fazla yara almamak ve zamanını boşa harcamamak İçin bence ilişkini bitir senin bu kişi ile ancak geleceğin boşuna harcanır.

YAŞANANLARI İKİNİZDE UNUTUN

M.Y.: Merhaba ben 53 yaşında bir erkeğim. İki yıl önce eşim beni aldattı ve biz ayrıldık şimdi eşim çok pişman olmuş ve tekrar birlikte olmak istiyor. Aslında ben de eşimi seviyorum ama ailem ve çevrem onunla olmamı asla kabul etmiyor. Çocuklarım barışmamızı istiyor. Ben çevre baskısı yüzünden ne yapacağımı bilemiyorum ne olur bana yardım edin.

Okşan Abla: Beyefendi eşiniz bir hata yapmış ve pişman olmuş. Hala ikinizin de birbirinize duyguları var ve çocuklarınız da bu ilişkiyi istiyorsa bırakın çevreyi siz ne düşünüyorsanız onu yapın. Çevre sadece eleştirir. Sizin aile olarak ne yaşadığınızı ne gibi sorunlarla uğraştığınızı anlamaz. En azından eşiniz dürüst olmuş ve durumu sizinle paylaşmış. İkinizde yaşananları unutup yeniden güven tazeleyerek ilişkinize başlayın. Sevginin aşamayacağı engel yoktur.

BİR İŞ BULUP ÇALIŞMAYA BAŞLA

Hafsa: Ablacığım ben 21 yaşında bir genç kızım. Okumak için elimden geleni yapıyorum ve başarılı da oldum ama ailem maddi olarak bana destek vermediği için okulu dondurdum. Lütfen bana da bir yol göster. Okuluma devam edebilmek için ne yapabilirim? Ne olur yol göster.

Okşan Abla: Sevgili yavrum sen okuluna devam edeceksin. Bunun İçin izlemen gereken yol önce bir iş bulman, sonra gece eğitimi ile okuluna devam etmen. Bebek bakıcılığı, okul öncesi çocuklara oyun ablalığı gibi geliri gayet iyi işler var. Kendi ayaklarının üzerine basmayı şimdiden ilke edinirsen geleceğini kendi gayretinle garantiye alabilirsin. Başaralar, yolun açık olsun yavrum.

EVLİLİĞİNİZE BİRAZ ARA VERİN

D.M.: Ben 43 yaşında evli üç çocuk annesi bir kadınım. Sorun; eşim beni hiç anlamıyor 11 yıllık evliyiz ama bana sanki bir eşya gibi davranıyor. Ben de çalışıp aile bütçesine destek oluyorum, o bana fikrimi bile sormadan harcamalar yapıyor. Ailesine kardeşlerine yatırımlar yaparken biz kendi ailemizde sıkıntı yaşıyoruz evin tüm masrafları benim üzerimde. Ablacığım acaba ne yapmalıyım? Ne olur bir yol göster.

Okşan Abla: Değerli kardeşim evliliğiniz başından beri bu kadar sorunluyken neden üç çocuk sahibi oldunuz ki? Şimdi bu durumda madem evin bütün geçimini sen sağlıyorsun ve insan, eş, anne olarak hak ettiğin değeri görmüyorsun o zaman biraz evliliğinize ara verin. Bu ikinizin de düşünmesi için iyi olacak. Anlaşılan eşinle aranızda en önemli olan saygı kaybolmuş ya da hiç oluşmamış. Saygının olmadığı hiçbir ilişki kalıcı olamaz ayrıca bu zaman içinde ilişkinizi de saygısızlıklarla törpüleyip inceltmiş ve telafisi çok zor bir duruma getirmişsiniz. Önce biraz ayrı kalın bakalım nasıl bir etki olacak, sonrasında da karar senin.

ÇOCUK EVLİLİK KURTARMAZ

Sima: Merhaba ben 33 yaşıNda evli bir erkeğim. 4 yıldır evliyiz, eşim çalışıyor ben de işini bırakıp çocuk sahibi olmamızı istiyorum ama o bunu kabul etmiyor ve bu sebepten aramızda sürekli sorun yaşanıyor. Odalarımızı ayırdı ve bana eşim olarak görevlerini yerine getirmiyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum ne olur bana da bir yol gösterin.

Okşan Abla: Sevgili oğlum siz daha yolun başında  anlaşamıyorsunuz bir de çocuk mu düşünüyorsun? Sanmayın ki çocuk sizin ilişkinizi kurtarır tam aksi aranızda çok daha zorlu mesafeler koyar. Eşinin kadınlık görevleri kadar senin de erkek olarak görevlerin var ama maalesef özellikle ülkemizde kadınlar eşlerine bunu ceza yöntemi olarak kullanıyor ve bu da erkeği dışarı itiyor. Evlilik aslında mal sahibi olmak için yapılan bir alışveriş ama bu alışverişin içinde yuva sahibi olmak aile olmak ve karşılıklı bir ihtiyaç olan sex birlikteliği yaşamaktır. Ne erkek ne de kadın partnerine bu ve benzeri konularda ceza verme hakkına sahip değildir. Eşin anne olmak yerine kariyer sahibi olmak istiyorsa senin de buna saygı göstermen gerekir zaten çocuk sahibi olacak durumda değilsiniz önce sorunlarınızı çözün Ya da yol yakınken ilişkinizi bitirin.