Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

31 Mart 2022 Perşembe 17:27 - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 17:27
HEM SEVGİLİM OLSUN HEM KOCAM
 
Ş.K: Merhaba ben 53 yaşımda bir kadınım 20 yaşımda akraba evliliği yaptım ama eşimle hiç mutlu olmadım. 2 çocuğumuz oldu, onlar evlendi ve şimdi de benim hayatıma bir başkası girdi ama ben ayrılırsam geçimimi nasıl sağlarım bundan korkuyorum. Acaba ne yapmalıyım, ne olur bana yardım edin.
 
 
OKŞAN ABLA: Kardeşim sen hem hayatımda biri olsun hem de kocam beni rahat yaşatsın diyorsun ama önce vicdan sonra ahlak sahibi bir insan bunları yapmaz. Madem eşinle mutlu değildin neden iki çocuk yaptın ya da neden ayrılmadın, ihanet illa birisi ile fiziksel birliktelik değildir; ihanet insanların gözünün içine baka baka onları kandırdığını zannetmesidir ve kimse kimseyi kandıramaz herkes kendini aldatır.
 
HEM KADINLARDAN HEM ERKEKLERDEN HOŞLANIYORUM
 
M.R: Merhaba Ben 39 yaşımda bir erkeğim, iki yıl evli kaldım ve bu zamanda anladım ki ben hem kadınlardan hem erkeklerden hoşlanıyorum, eşim bunu fark etti ve biz ayrıldık. Şimdi hayatıma bir yön veremiyorum, erkeklerle birlikte oluyorum bu da beni kadınlardan uzaklaştırıyor, çocuk sahibi olmak istiyorum, ama bu durumumdan utanıyorum ,beni bu şekilde  kabul edecek bir kadın arıyorum ama ilişkiye giremiyorum ne olur bana yol gösterin.
 
 
OKŞAN ABLA: Sevgili kardeşim aslında cinsel kimliğini belirlerken doğal olarak sancılı bir dönem geçirmişsin, ne kadar aydın düşünüyor gibi gözükse de toplum hala fazlasıyla homofobik, bu yüzden de kendini gizliyorsun, hiç bir şekilde kendini suçlama bu doğal bir olay ve suç değil, fizyolojik bir yapı ve tercih meselesi. Çocuk sahibi olmak senin tercihlerinle alakalı değil ama günümüz şartlarında çok zor, bu yüzden hiç acele etme önce sen kendinle barış sonra zaman ne gösterecek bekle.
 
 
TEKLİFLERİ ÇOK CAZİP NE YAPSAM?
 
K.R: Merhaba ben 31 yaşımda bir erkeğim dört yıldır beraber olduğum bir kız arkadaşım var,ben daha yeni hayatımı düzenlemeye başladım, gelecek için çok iyi bir kariyer yapmak ve sonra da aile kurmak istiyorum, kız arkadaşımın ailesi çok iyi durumda ve benim de onlarla çalışmamı ve evlenmemizi istiyor, abla benim babam iflas etti ve ben onların da geçimini sağlıyorum, evliliği hiç düşünmüyorum ama cazip teklifler ve kız arkadaşımın baskısı beni çıkmaza sokuyor sizce ben ne yapmalıyım?
 
 
OKŞAN ABLA: Değerli yavrum henüz evlilik yaşında değilsin,ayrıca ailenin de sorumluluğu senin üzerindeyken böyle bir girişim ancak seni ve evleneceğin kişiyi mutsuz eder. Önce kendi çabalarınla ayakların yere bassın sonrası istediğin yerde istediğin kişilerle çalış. Şimdi kız arkadaşının ailesi ile çalışmak seni yıpratır,anlaşılan kız arkadaşın ve ailesi seni kaybetmek istemiyor,burada en doğru kararı sen vereceksin ve bu kararı verirken aileni de düşünmek zorundasın,bu gün seni destekleyenler yarın evlendiğinde aileni yük olarak görebilirler bunlar benim görüşlerim ama sonunda karar senin,yaşın henüz çok genç ve ağır sorumlulukların var bu yüzden hiç acele etme derim.
 
 
DAMATLAR HAZIR YİYOR
 
Z.T: Merhaba ben 52 yaşımda evli üç çocuk annesi bir kadınım, eşim kendi işini yapıyor, iki kızımız bir oğlumuz var kızlar sevdikleri kişilerle evlendiler, geçimlerine maddi olarak biz yardımcı oluyoruz, çocukları oldu ama damatlar hiç iş beğenmiyor evlerine bakmıyorlar bu da eşimi ve beni çok rahatsız ediyor ama kızlarımız İçin katlanıyoruz. Şimdi oğlumuz evlenmek istiyor, o da babasıyla birlikte çalışıyor, biz üçünün de geçimine yeterli olamayacağız ne yapalım bilemedim size bir danışmak istedim ne olur bir yol gösterin.
 
 
OKŞAN ABLA: Hanımefendi siz damatlarınıza bu kadar imkan sağlarsanız onlar da rahat yaşayarak hiç bir sorumluluğu almazlar. Mutlaka evlatlarınız İçin fedakarlıklar yapmalısınız ama kurdukları ailelerinden de siz sorumlu olamazsınız,acı ama siz kızlarınıza koca satın almışsınız ve bu bedeli de bir yaşam boyu ödemeyi vadetmişsiniz. Oğlunuz çalışıyor eşiniz çalışıyor ama damatlar hazır yiyor.Baştan yanlış yapmışsınız,asıl sorun siz biraz elinizi onların üzerinden çektiğinizde başlayacak,dökme suyla değirmen dönmez ayrıca oğlunuzun kendi çalışarak elde ettiği hakları var ve bu hakları kullanmak sırası artık onun. Vereceğiniz kararlarda birileri üzülecek belki ama dizden adil olmanızı istiyorum.
 
 
 
AĞABEYLERİM HAKKIMI VERMİYOR
 
K.Ş: Ablacığım ben 34 yaşımda bir erkeğim evliyim iki çocuğum var, üç tane ağabeyim var onlarla beraber iş yaptık ama benim hakkımı vermediler, onlar ev aldı ama ben asgari ücretli bir çalışan olarak kaldım, eşim hakkımı istiyor ben de istiyorum ama türlü bahanelerle vermiyorlar acaba ne yapabilirim?
 
 
OKŞAN ABLA: Değerli kardeşim işler başlarken konuşup anlaşmadınız mı? Aslında içinden çıkılması zor bir durum ama akraba olunca insan çaresiz kalıyor, büyükler anne bana bu olaya nasıl bakıyor önce onlardan destek almayı dene sonrasında da yasal yollardan hakkını arayacaksın,buna seni onlar zorladı be sen de çocuklarının hakkını almalısın.
 
 
KOCAM ÇALIŞMAK İSTEMİYOR
 
Y.Ö: Merhaba 51 yaşımda bir kadınım çocuk yaşımdan beri çalışıyorum, 19 yaşımda evlendim üç çocuğum var ama eşim hiçbir zaman çalışmadı, üç gün işe başladı sonra bahanelerle çıktı. Ablacığım ben artık işi bırakmak istiyorum ama emekliliğimi de almak istiyorum, acaba eşim biraz düzelir ve çalışır mı ne olur bana akıl berin?
 
 
OKŞAN ABLA: Sevgili kardeşim ne demek çalışmamak? Çocuk yapmayı, önüne sıcak yemeğini, temiz evini istiyor ama çalışmıyor? Bir kişi beş kişilik aileye bakamaz mutlaka birbirinize destek olmanız lazım, bu saatten sonra sen de çocuklara göre yemek yap onun hiç bir ihtiyacına cevap verme çamaşırlarını kendi yıkasın bak o zaman nasıl iş bulur.
 
 
OLGUNLAŞMAYI BEKLEYİN
 
HAKAN: Ablacığım ben 26 yaşımda bir erkeğim çok sevdiğim bir kız var ama ailesi bana vermiyor, o okuluna devam etti ben şartlar yüzünden yarıda bıraktım ama kendi işimi yapıyorum maddi olarak durumum iyi,aile geçindirebilirim. Acaba ailesini nasıl ikna ederim, ne olur yol göster.
 
 
OKŞAN ABLA: Canım yavrum yuva kurmak İçin iyi bir gelir yeterli değil,daha ikinizin de yaşı çok genç, madem birlikte bir karar verdiniz bunu zamana bırakın ikiniz de olgunlaşın, müşterek hayatınızı başarılı yürütebilmeniz için öncelikle zamana ihtiyacınız var bu süre içinde ailesi de gönül rahatlığıyla izin verecektir.
 
 
 
BÖYLE GÜNAH ÇIKARTAMAZSINIZ
 
S.D: Ben 67 yaşımda bir erkeğim 35 yıllık evliyim üç çocuğumuz var o da evli. Okşan hanım ben yıllarca eşimi aldattım ama bunu ona hiç belli etmedim,sonra eşim hastalandı ve ben emekli olup onunla ilgilendim çok şükür düzeldi şimdi geçmişte bütün olanları bildiğini ve yaşlığında beni yanında istemediğini söyleyip boşanma davası açtı, ben eşimi nasıl geri getirebilirim?
 
 
OKŞAN ABLA: Beyefendi geçmişin hatalarını günah çıkartmak gibi eşinize hastalandığında bakarak yok sayamazsınız, o çocuklar kim bilir nasıl büyüdü sadece eve ekmek getirmek bir aile için yeterli değil,sıcaklık sevgi Şefkat eksikliğini hiç bir şey gideremez. Sizin eşinizi ikna etmeniz için önce suçlarınızı kabul edip özür dilemeniz lazım ki bu özür asla kaybolan zamanı geri getirmeyecektir.