Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

2 Nisan 2022 Cumartesi 16:08 - Güncelleme: 2 Nisan 2022 Cumartesi 16:08
İNTERNETTEN TANIŞIP NASIL GÜVENİYORSUN?
 
Semra: Sevgili Ablacığım ben 56 yaşımda bir kadınım. Birkaç kez evlendim çok şükür çocuğum yok. Ben internetten bir beyle tanıştım, çok düzgün, o da 2 kez evlenmiş çocukları var. Bana evlenme teklif etti kameradan evini gezdirdi, durumu da çok iyi ama ben yine de sana danışmak istiyorum.
 
OKŞAN ABLA: Değerli kardeşim, danıştığın için teşekkürler. Kardeşim sen evliliğin ne olduğunu gayet iyi biliyorsun da nasıl oluyor, sanal ortamda tanıştığın kişiye güveniyorsun? Sana evini gezdirmiş, ne malum evin görevlisi olmadığı, patronu yokken sana evi gezdirmiş olamaz mı? Nasıl bu yaşta bunca deneyimle kanabiliyorsunuz. Hiç değilse birkaç kez dışarda görüşün, kişinin yaklaşımı baştan rahatsız ediyor. Sen de çok iyi bilirsin ten uyumu denen bir konu var ve bu adam sana fiziksel olarak görüşmeden evlenme teklif ediyor. Kanma kardeşim ara araştır sonra karar ver.
 
 
EŞCİNSELİM AMA KİMSE BİLMİYOR
 
G.R: Ablacığım merhaba ben 29 yaşımda bir erkeğim, sorunumu yazarken bile utanıyorum, eşcinsel bir bireyim, hiç kimse bilmiyor, ne ailem ne çevrem ne de kız arkadaşım. 2 yıldır bir kız arkadaşla beraberim, bu ilişki beni zorluyor,ailem evlenmemi istiyor, ama benim cesaretim yok, çocuk sahibi olmayı çok isterim ama evlilik bana göre değil ve gerçekten olacaklardan korkuyorum. Ablacığım ne olur bana yardım edin.
 
 
OKŞAN ABLA: Sevgili yavrum öncelikle güvenin için teşekkür ederim, adını soyadını bildirdin, ama sen de biliyorsun ki bu bende kalacak. Gelelim senin konuna; Evladım sen cinsel tercihini tam olarak yapabildin mi acaba? Bence sen bocalıyorsun, biseksüel bir bireysin, karşı cinsle de beraber oluyorsun. Hayat senin, aklın başında bir adamsın ama birçok kararını, en az 5 yıl sonraya ertele bakalım seni mutlu eden etkenler neler bunları keşfet, kendinde derin bir yolculuğa çık ve mutlaka bir psikiyatrist desteği al.
 
 
KORKULARIM EVLİLİĞİMİZİ ETKİLİYOR
 
Recep: Ablacığım merhaba ben 43 yaşımda evli bir erkeğim, benim sorunum, uçak ve kapalı kalmaktan  çok korkuyorum, ne kadar denemek istesem de olmuyor. Bu artık evliliğimizi de etkilemeye başladı, eşim benim korkularımdan çok tedirgin oluyor, ayrıca birlikte yolculuk yapamıyoruz. Ablacığım ne olur bana bir yol göster.
 
 
OKŞAN ABLA: Sevgili kardeşim senin uçak korkunun tıpta bir adı var "aviofobi”; kapalı yerde kalma korsunun da bir adı var "klostrofobi”. Yani senin bir takım ruhsal bozuklukların var, bunlar psikiyatrist desteği ile çözülebilecek durumlar. İlaç tedavisi gerektiren hallerden söz ediyorsun, derhal doktora git ve tedaviye başla bak, eşinin de kaygıları azalacak ve sen düzeldiğini zaman her şey daha yaşanır olacak.
 
 
 
BAŞKA ALTERNATİFLER TANIMAMIŞSINIZ
 
A.S: Ablacığım merhaba, ben 28 yaşımda bir erkeğim, ilk birlikte olduğum kız arkadaşımla beraberiz, hiç ayrılmadık, münakaşa dışında hiç bir uyumsuzluğumuz olmadı. Ben ve ailem bu işi ciddiye dökmek istiyoruz ama kız arkadaşım; acelemiz ne diyerek konuyu ailesine bile söylemiyor. Sevgili ablacığım benim ailemin durumu çok şükür gayet iyi, ama kızın ailesi çok sıkıntıları olan kişiler, bu yüzden istemiyor olabilir mi?
 
 
OKŞAN ABLA: Evladım karşında ki kız haklı, sen hayatında ilk gözünü açıp onu tanımışsın, kız arkadaşın da senin gibi. İkiniz de başka alternatif bilmiyorsunuz. Biraz ara verin, ilişkinizi biraz  erteleyin bakalım etkileri ne olacak ama bana sorarsan karşında ki kız gerçekten akıllı, başkası olsa hemen kapardı seni. Doğru olanı yapıyor, kadınlar her zaman erkeklerden daha erken olgunlaşırlar, ona hak ver ki ikiniz de birbirinizin varlığına ne kadar bağlısın öğrenebilin.
 
 
SEN SADECE TİPİNİ SEVİYORSUN
 
F.Z: Ablacığım ben 26 yaşımda bir genç kızım, erkek arkadaşım var 2,5 yıldır beraberiz. Aramızda beni çok rahatsız eden, adını koyamadığım, anlatamadığım bir şey var, sürekli ondan şüphe ediyorum, dikkat çeken bir erkek, aslında onu kaybetmekten çok korkuyorum bir yanım da uzak duruyor. Ablacığım ben anlayamıyorum, nedir beni bu hale getiren sen anladınsa ne olur bana da açıkla.
 
 
OKŞAN ABLA: Güzel yavrum ,sen bu kişi ile fiziği dikkat çektiği için beraber olmuşsun ve diğer hiçbir hali ve özelikleri ile ilgilenmemişsin. Senin tarafından ilişkim var mı var diyebildiğin bir beraberlik yaşıyorsun, bu beraberlikte duygu yok, aşk, sevgi, saygı, hiçbiri yok, belki sana hitap edemiyordur, hoşlanmadan doğan bir beraberlik. Aman kızım sakın ola ki bu ilişkiyi çok ciddiye alma, belki hoşlanma da yavaş yavaş bitiyor. İkiniz birlikte bir psikiyatrist desteği alın bakalım ne değişecek.
 
 
AYRIL, KIZIN HAYALLERİNİ YIKMA
 
I.G: Ablacığım merhaba ben 40 yaşımda bir erkeğim, birkaç kez evlenmek için girişimde  bulundum ama kısmet değilmiş olmadı. Şimdi yakın çevremden bir kız ile tanıştırdılar, bir süredir görüşüyoruz, benden 14 yaş küçük ve benim istediğim gibi sohbet bile edemiyoruz, çok farklı hayalleri, istekleri var bu beni korkutuyor, çok güzel bir kız ama belli bir bilgi birikimi yok, iş hayatı olmamış, ben karar veremiyorum ne olur bana yardım edin.
 
OKŞAN ABLA: Sevgili kardeşim, sen evlenmiş olmak için mi, yoksa yuva kurmak için mi bu yola çıktın. Madem anlaşamıyorsun, neden devam edip karşında ki insanı da kullanıyorsun, ona umut veriyor ama anlaşamıyorsun, bu akılla kendini de kızı da ateşe atarsın, evlilik böyle bir ilişki değil anlaşılan hiçbir şeyi paylaşamıyorsunuz, illa evlenmek zorunda değilsin, bırak herkes yoluna gitsin. Kız da evlenme hayalleri kurarken sen hala ilişkini sorguluyorsun. Bırak kızın da hayallerini yıkma.
 
 
 
 
SEVGİLİMİ BANA BABAM YOLLAMIŞ
 
K.R:Ablacığım merhaba ben 27 yaşımda bir genç kızım, babamı hiç tanımadım, annemle evlilik dışı bir ilişki sonrası ben dünyaya gelmişim. Babam hiçbir zaman aramadı ve ben de onu hiç tanımadan büyüdüm. Hayatıma biri girdi çok iyi anlaştığım, düzgün ve aklı başında bir kişi ve ciddi düşünmeye başladığımızda öğrendim ki bu adam babam tarafından bana yollanmış, bütün dünyam yıkıldı. Ablacığım ben ne yapayım.
 
 
OKŞAN ABLA: Canım yavrum demek ki baban senin karşına çıkmamış ama seni de unutmamış,neden aklın karışıyor ki, belki baban yaptığı hataları geç de olsa anladı, senin doğru bir insanla yuva kurmanı istiyor. Neden altında başka olumsuzluk arıyorsun ki? Kolay değil  hiç tanımamışsın babanı, belki bu yolla karşına çıkıp sana kendisini affettirmek istiyor, denemek sana hiç bir zarar vermez.
 
 
 
HAYALLERİN İÇİN BABANIN GÖNLÜNÜ KIRMA
 
Aydın:Ablacığım merhaba ben 23 yaşımda bir gencim, sorunum ailem, kendi istediğim mesleği yapmak için okuyorum ama babam buna izin vermiyor, ben tiyatro sanatçısı olmak İçin yıla çıktım, babam bunun meslek olamayacağını iddia ediyor, ve işletme okuyup onunla çalışmamı istiyor. Ben çocukluğumdan beri bu hayalle yaşadım, baz geçmek istemiyorum ama evdeki tatsızlıklar huzur bırakmadı. Ablacığım ne olur yardım et.
 
 
Aydın: Sevgili yavrum,sen hayalini kurduğun mesleğine devam et herkes bu yetenekle doğmuyor,sanatçı olmak emek ister, sevgi ve fedakarlık ister. Babanın anlamasını da bekleme, oğlum onun gönlünü kırmadan, işlerine de yardımcı ol ki o da seni yolunda rahat bıraksın. Hayallerini gerçekleştirebilmek için babanın gönlünü onun yanında durarak kazanabilirsin ancak. Sonrasında sen mesleğinde başarılı oldukça o da bununla gurur duyacaktır.
 
 
ÇOCUKLARIM BANA ÇOK KIZGIN
 
Y.K: Merhaba Ablacığım ben 53 yaşımda bir kadınım, eşimden ayrıldım, 3 çocuğum var eşimle kalıyorlar ben belli günlerde görebiliyorum, fakat çocuklarım bana çok soğuk ve uzak davranıyor, artık büyüdüler ama her zaman beni ayrılıkla suçluyorlar, onları ben almadığım için de bana çok kırgınlar, kızım yakında evlenecek ama beni yanında istemiyor acaba onu nasıl ikna edebilirim. 
 
 
OKŞAN ABLA: Sevgili kardeşim olaylara hiç onların gözünden bakmayı denedin mi?Empati,kendini karşındakinin yerine koyup düşünebilme halidir.Mutlaka sebeplerin vardır,ama bir annenin 3 evladını da babasına bırakıp ayrılması, özellikle çocuklar adına çok acı.Belki sen hayatını yaşayabilmek için onları yanına almadın ki bu daha da büyük bir hata.Annenin yaşarken evlatlarından uzak kalması onları ne kadar yaralamış ki seni kabullenemiyorlar. Her şeyi zamana bırak, elbette anlayacaklar ama sen onları suçlama.
 
 
SEN EŞ DEĞİL HİZMETÇİ ARIYORSUN
 
T.H:Merhaba ben 63 yaşımda bir erkeğim, şimdiye kadar hiç evlenmedim, ama artık yaşım ilerledi yalnızlık ve işler belimi büküyor, evlenmek için arayışa girdim ama benim yaşıma yakın olanlar da yorgun oldukları İçin ben daha canlı hareketli evi çekip çevirebilecek bir kadın arıyorum, çok şükür maddi durumum iyi, büyük bir evde oturuyorum, bu evin işlerini yapabilecek bir kadın istiyorum, acaba nasıl bir eş seçmeliyim bana da yol gösterin ne olur.
 
 
OKŞAN ABLA: Büyüğüm siz eş değil ev işlerini, yapacak sizin her türlü ihtiyacınızı karşılayacak bir hizmetçi arıyorsunuz. Kimse kimsenin kölesi değildir,kadına bakış açınız bunlarla sınırlı olduğu İçin evlenememiş olabilirsiniz.Evlik,kaç yaşında olursanız olun saygın bir ilişki şekildir,ne kadar maddi durumunuz olursa olsun kimse size kölelik yapamaz. Siz aslında yanlış sınıflandırma ile yanlış kişileri arıyorsunuz. Neden evleneceksiniz ki, size yardımcı olacak erkek çalışanlar var bir yardımcı bulup hayatınızı idame ettirebilirsiniz, ve siz aslında evlilik insanı değilsiniz.
 
Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi