Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

5 Nisan 2022 Salı 16:34 - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 16:34

ELİNDE BELGELERLE SUÇ DUYURUNDA BULUN

Ş.E.: Ablacığım ben 34 yaşında evli bir erkeğim. 20 yıldır dostum arkadaşım dediğim kişi tarafından dolandırıldım. Ciddi bir para kaybım oldu. Bu yüzden eşim evde sürekli sorun çıkartıyor. Ailesi de beni suçluyor. Ablacığım ben ne yapabilirim? Ne olur yol göster.

Okşan Abla: Sevgili kardeşim derhal yasallar yollarla kaybettiğin paranı kurtarmanın çaresini bul. Elindeki evraklar bu durumu açıklıyor. Yani belgelerle savcılığa suç duyurusunda bulun. Kimse kimsenin hakkını yiyemez ülkemizde kanunlar var belki bir kaç yıl sürer ama sonunda kaybettiğin parayı alırsın.

SEN KENDİNİ DİNLE BOŞVER ETRAFI

R.C.: Ablacığım ben 31 yaşıNda bir kadınım eşimden ayrıldım. Şimdi dört aydır bir birlikteliğim var ama o hemen evlenelim diye baskı yapıyor. Bu da beni korkutuyor. Henüz yeterince tanımadığımızı düşünüyorum ama ailem de evlen diye ısrarcı. Ablacığım ne olur bana yardım et. Ben acele etmek istemiyorum.

Okşan Abla: Sevgili yavrum ben seni sonuna kadar haklı buluyorum. Başımdan bir evlilik geçmiş ve olumsuz sonuçlanmış. Sen artık ne olduğunu biliyorsun. Dört aydır tanıştığınız kişilerle ikinizin de hemen evliliği düşünmesi çok yanlış. Ailen toplumu, etraf ne der düşüncesini bıraksın artık. Sen eşinden ayrılırken, yuva hayallerin yıkıldığında yanında hiç kimse yoktu. Başkalarının görüşleri seni hiç ilgilendirmez. Sakın anlamadan öğrenmeden bu işi ciddi boyutlara taşıma.

YAŞINA YAKIN BİRİYLE EVLENMELİSİN

K.Ö.: Okşan Hanım ben 43 yaşında hiç evlenmemiş bir erkeğim. İşim dolayısıyla uzun yıllar çok seyahat etmek zorunda olduğum İçin ardımda beni bekleyen birisini bırakmak istemedim. Şimdi işlerim çok şükür yolunda ve annem bana eş adayı arıyor ama hep 25-28 yaşlarında kızları istiyor. Ben hayatı az çok tanıdım ama ben o yaşta ki bir kadınla ne paylaşabilirsiniz ki? Sizin düşüncelerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Ne olur yardım edin.

Okşan Abla: Değerli kardeşim çok haklısın. Bu kadar yaş farkına gerek yok. Sen artık belli bir olgunluğa erişmişsin. Evleneceğin kişinin de hiç değilse 33-35 yaş aralığında olması lazım ki anlaşabilesiniz.  Ayrıca annenin seçtiği yaşta ki bir kız seni ancak yorar ve bu sefer hayat ikinize de işkence olur. Aslında bu işler birilerinin aramasıyla olacak şeyler değil. Bu yüzden kendiniz tanıyıp değerlendirmelisiniz. Yuva kuracağım derken naz kapris çekmeyin.

BU ADAMLA YUVA KURULMAZ

G.O.: Ablacığım ben 40 yaşında hiç evlenmemiş biriyim. Üç dört yıl süren bir ilişki yaşadım fakat sonunda asla anlaşamayacağımızı anlayıp ayrıldım. Şimdi bu kişi değiştiğini ben ne dersem onu yapacağını söylüyor. Ablacığım ani öfke patlamaları var bir seferinde fiziksel taciz de gördüm ama şimdi değiştim diyor. Ben onu seviyorum ama bir türlü de güvenemiyorum. Ne yapmalıyım? Ne olur yardım edin.  

Okşan Abla: Sevgili kardeşim hiç kimse öyle kolay kolay değişmez o şimdi sana hikaye anlatıyor. Ayrıca öfke patlamaları tıbbi destekle düzelmek zorunda. Sen belki yaşım gereği evleneyim dersin ama bu adamla yuva kurulmaz ile olunmaz 2-3 sene sonra da elinde bir çocukla evliliğinden kaçarsın. Asla olmaz. Üç dört yıl hiç kısa bir zaman değil ama sen sonuna kadar bekleyerek ancak zaman kaybetmişsin. Artık kaybedecek ne zaman var ne de senin geleceğin.

SENDE ONU KULLANMIŞSIN

Y.B.: Okşan Hanım merhaba ben 55 yaşında üç çocuk annesi bir kadınım. Eşimle ilk başından beri anlaşamadık ama çocuklar oldu. Onlar büyürken biz yavaş yavaş birbirimizden uzaklaştık. O işimde ben evimde geçti gitti hayatımız. Okşan Hanım ben internetten bir kişi ile tanıştım 47 yaşında ama bütün her şeyimiz çok uyumlu. Biz birlikte olmaya başladık ama o da evli ve iki çocuğu var. Ben ikimizde ayrılıp beraber olalım diyorum ama o asla yuvamı yıkmam diyor. Ben kendimi kullanılmış hissediyorum ne yapmalıyım?

Okşan Abla: Hanımefendi siz göz göre göre yasak bir ilişkiye başlamışsınız. Her zaman yazıyorum hiçbir erkek yerleşik düzenini bozmaz. Alışkanlıklarından, yaşadığı ortamdan ve çocuklarından da vazgeçmez. Anlaşılan siz ve o bir macera yaşamışsınız ama unutmayın ki kimse kimseyi kandırmaz her kes ancak kendine, ahlak anlayışına ihanet eder. Ayrıca o sizi kullanırken siz de onu kullandınız bu yüzden dram yaratmanıza hiç gerek yok. Siz eşinizin çocuklarınızın yüzüne bakabiliyorsanız ne ala devam edin.

ÖĞRENCİLERE DERS VEREBİLİRSİN

M.L.: Ablacığım ben 21 yaşında bir genç kızım. Babam üç ay önce evi terk etti annem çalışıyor. Biz 4 kardeşiz dördümüzden okuyoruz. Ben de anneme katkıda bulunmak biraz ona yardımcı olmak istiyorum acaba ben nasıl aile bütçemize katkıda bulunabilirim? Ne olur bana yol gösterin.

Okşan Abla: Sevgili yavrum ne kadar güzel düşünen bir gençsin. Bu düşünce ve davranışları gördüğümde geleceğe olan inancım çok daha aydınlık ve umut dolu. Sana tüm gençlerimize teşekkür ederim içimizi ısıtıyorsunuz. Güzel yavrum boş zamanlarında ilk, orta ve lise öğrencilerine ders yaptırabilirsin. İyi de bir ücret alarak en azından tüm kardeşlerinin okul masraflarına yardımcı olursun. Ayrıca bu senin için de çok iyi bir tekrar olur.

BABANLA KONUŞ BU İŞE ENGEL OL

Ş.R.: Ablacığım ben 31 yaşında bir erkeğim. Babam işini kaybetti ve biz çok zor bir duruma düştük. Bir ablam var ve o benim asla onaylamadığım birisi ile evlenmek üzere. Annem belki kendi içinde bulunduğu maddi sorunları da çözer diye bu evliliği aceleye getiriyor ama ben çok üzülüyorum acaba ne yapabilirim.

Okşan Abla: Yavrum ablanla konuşman bir yarar sağlamadıysa belki baban bu gidişe engel olabilir. Anlaşılan annen kendini kurtarmak için ablanı feda ediyor ve babanın işini kaybetmiş olması da onu pasif duruma düşürmüş. Sevgili oğlum babanız işini batırmış olabilir. Günümüz ekonomisinde binlerce insan işini kaybetti ama bu onun ailesi için bunca yıl yaptıklarını silemez. Sen de babanın yanında olursan bu işi ancak ikiniz çözebilirsiniz.

İŞTEN SONRA EK İŞ YAPMALISIN

H.V.: Ablacığım ben 43 yaşında bir kadınım. Üç çocuğum var eşimden ayrıldım bir iş buldum ama asgari ücret ve sigortam var. Ablacığım aldığım para bana yetmiyor. Çocuklarım okuyor hafta sonları gündeliğe gidiyorum yine de yetmiyor. Ne olur bana da bir yıl göster.

Okşan Abla: Değerli kardeşim hayat her geçen gün daha da zorlaşıyor. Ayrıca yaşanan salgın da tüm dünyada ekonomik bir krizi tetikledi. Geçinmek gerçekten çok zor. Benim sana tavsiyem işten saat beşte çıktığın zaman 2-3 saatlik bir ev işi, ütü, gibi bir iş bulsan o da ekstra bir gelir olur hiç değilse kiranı çıkartırsın

İLİŞKİNİZDE NEYSENİZ O OLUN

Y.V.: Okşan Hanım ben 49 yaşında bir erkeğim hiç evlenmedim. Çevremde evlenip mutsuz olan o kadar çok insan gördüm ki gerçekten de cesaret edemedim. Uzun süreli bir kaç ilişkim oldu. Biraz zaman geçtiğinde kişiler değişmeye başladı. Ben yalnız kalmak istemiyorum ne olur bana yardım eder misiniz?

Okşan Abla: Beyefendi aslında çok haklısınız maalesef insanlar kadın ya da erkek ilişkilerin başlarında mükemmeli oynuyorlar. Bir süre sonra da yavaş yavaş orijinal kimliklerini belli etmeye başlıyorlar. Bu demek değil ki mutlu evlilik yok. Ama iki farklı çatı altında yetişen insanların biraz fedakarlık ederek asgari müşterekte uyuşması yuva kurmak oluyor. Size tavsiyem uzun soluklu bir ilişkide siz de her neyseniz onu sergileyin ve karşınızda ki kişiden de bunu ısrarla isteyin.

KAFANIZIN DİKİNE GİTMEYİ BIRAKIN

M.Y.: Okşan Hanım ben 51 yaşında bir erkeğim. Babam iş insanı ben de onunla birlikte çalışıyorum ama kendi seçtiğim her yolda maalesef hep başarısız oldum ve artık babam bana asla güvenemiyor. Ben tek çocuğum ve bu güvensizlik beni kahrediyor. Evliyim üç çocuğum var ama hala babamın eline bakıyorum. Ben nasıl başarılı olurum?

Okşan Abla: Beyefendi ilk önce kafanızın dikine giderek başarılı olunamayacağını kabullenmeniz gerekiyor. Belli bir çark ve düzen içinde giden işlere çomak sokmak yerine o düzeni en iyi şartlarla yürütmenin yollarını bulmanız ve babanızın oğlu olduğunuzu kabullenmeniz gerekiyor. Üretici olmak illa da yeni projeler üretmek değildir mevcut olanı daha iyileştirerek devam edebilmektir.