Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

Editör: Büşra | 7 Nisan 2022 Perşembe 17:03 - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 17:03

AKLINI KULLAN KAYINVALİDEN İLE ARANI İYİ TUT

Huri: Ablacığım ben 24 yaşında evli bir kadınım eşimin ailesi ile aynı apartmanda yaşıyoruz. Kayınvalidem her gün beni görmek istiyor ama ben zaten çalışıyorum. Kalan vaktimi kendi annemle geçirmek istiyorum ama eşim bu duruma çok kızıyor ne yapacağım bilmiyorum.

Okşan Abla: Sevgili yavrum senin anan ana da eşinin annesi zehirli deniz anası mı? Daha yeni evlisin ne zaman bu ayrımı yapmaya başladın ki? Bak güzel kızım eğer kayınvalideni başkası gibi görürsen mutlu olamazsın. Ona da kendi annen gibi davranır ve kabullenirsen sen kazanırsın yarın çocuğun olduğu zaman annen de sende çalışıyorsunuz yine aynı binada oturduğun kayınvaliden sana destek olacak. Biraz aklını kullan akşam oraya uğra hazır yemek önüne gelecek iki de sohbet et evinize çıkın bu kadar zor mu onun da anne olduğunu kabul etmek?

EŞİNİZ STANDARTINI KORUSUN

R.K.: Merhaba ben 51 yaşında evli bir çocuk babası erkeğim. Meslek sahibiyim fakat ne olursa olsun belli bir gelirim var. Fakat eşimin ailesi çok zengin ve eşim benim de ona böyle bir hayat sunmamı bekliyor. Bir şey eksik olsa annesi babası hemen devreye giriyor ve bu da beni çok mutsuz ediyor ama eşim beni anlamıyor sanki inadına yapıyor. Ben ne yapmalıyım?

Okşan Abla: Beyefendi bunca zamandır evlisiniz de bu durum şimdi mi sorun oldu. Evlilik iki tarafın birbirine maddi ve manevi desteği ile yürür ve bu konularda gurur, ego olmaz. Aslında siz eşinizin aile desteği almasından mutlu olun sizin üzerinizden belli bir yük kalkıyor. Ayrıca bırakın eşiniz olduğu standardı korusun yoksa gerçekten ikimiz de mutsuz olursunuz.

AİLENE KARŞI OLGUNLUK GÖSTERMELİSİN

Emir: Merhaba ben 24 yaşında bir erkeğim. Ailem özellikle de annem benim üzerimde çok baskı uyguluyor. Arkadaşlarıma karışıyor dışarı çıkmama engel oluyor. Son sınıf okuyorum ama artık bu baskıya da dayanamıyorum kişiliğim etkileniyor. Ne olur bana yardım esin.

Okşan Abla: Sevgili yavrum her şeyin fazlası zarar. Ama etrafta da fazla iyi insan yok. Anneler nedense özellikle de erkek çocuklarından çok fazla beklentili oluyor. Onun kendine ait bir kişilik olduğunu, annenin doğru yolu öğretip kenara çekilmesi gerektiğini ve en önemlisi de evladının kendine ait bir bedeni, ruhu, aklın fikri olduğunu kabul etmiyor. Bak yavrum burada senin olgunluk göstermen gerekiyor fazla değil bir kaç yıl içinde kendi hayatını kuracaksın. Ayrı bir eve çıkar hayatını sürdürürsün.

EŞİNE İLGİ GÖSTERMEYİ İHMAL ETME

E.Ş.: Ablacığım ben 26 yaşında iki çocuk annesi bir kadınım. Eşim çocuklar olduktan sonra çok değişti. Sanki çocukları kıskanıyor. Benim ona zaman ayırmamı istiyor ama asıl çocuklarımın bana ihtiyacı var ama o bunu anlamıyor. Ne olur bana bir yol göster.

Okşan Abla: Ahh benim güzel kızım sen ne zaman evlendin daha evliliği anlayamadan ne zaman iki çocuk yaptın? Senin kişiliğin, gelişimin tamamlanmadan evlenip sen olgunlaşmadan meyve verirsen bu aksaklıklar çok olağan. Yavrum o çocuklar sana ait değil hele ki bir obje hiç değil. Önce senin onları dünyaya getirmene sebep olan kocan var onun da bir eş olarak beklentileri olacak ve eğer sen bunlara cevap vermezsen o da dışarıda arayacak. Burada senin toyluğun sizin düzeninizi bozmuş, öncelikle eşine ilgi göster sonrasında çocuklar.

VIDI VIDI YAPMAYI BIRAK

Ü.T.: Merhaba ben 57 yaşında bir kadınım 15 yıllık evliyim. Çocuğumuz olmadı ama eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var. Ben de sevgimi onunla paylaşarak mutlu oluyorum. Eşim aynı evde benimle yaşamaktansa hiç mutlu değil kendine bir köyde ev yaptı ve 2 yıldır orada yaşamayı tercih etti. Ayda üç dört kez eve geliyor kalan zamanı uzakta geçiriyor. Acaba neden böyle yaşıyoruz.? Ne olur fikir verin

Okşan Abla: Hanımefendi bana bu soruyu sormadan önce acaba hiç kendinize sordunuz mu? 13 yıl sizinle yaşadıktan sonra neden kaçtı? Ben size anlatayım; başından olumsuz bir evlilik geçmiş ama buna karşılık sizinle ikinci evliliğini yapmış. Siz de nasılsa elde ettim diye ona baskı uyguladınız. Size olan saygısı olay çıkartmak yerine evden uzaklaşmak olmuş. Sizin bu zamana kadar yaptığınız her şeyi gözden geçirip davranış biçiminizi ve vıdı vıdıyı bırakıp değiştirmeniz lazım.

DOĞRU OLAN YAŞAM ARKADAŞI SEÇMENİZ

T.Ş.: Merhaba ben 53 yaşında bekar bir erkeğim. Bu zamana kadar karşıma bana uygun bir eş adayı çıkmadı. Uzun süreli ilişkilerim oldu ama anlaşamadığımız için bitti. Şimdi artık evlenmek istiyorum ama ne kadar sağlam temelli olur. Güvenemiyorum, yalnız da yaşlanmak istemiyorum. Ne olur bana bir yol gösterin.

Okşan Abla: Beyefendi bu zamana kadar yalnız ve kendi özgürlüğünüzün sınırlarında yaşadınız. Bu saatten sonra ikili bir hayta uyum sağlamak çok zor. Doğru olan bence bir yaşam arkadaşı seçmeniz ve bu ilişkiyi yol arkadaşı olarak adlandırarak bir süre resmiyete dökmeden birbirinizi tanıma fırsatı yaratmanızdır. Her ilişkide biraz özel hayata saygı olmalı ki o ilişki yürüsün.

EŞİNİZE BİRAZ ZAMAN TANIYIN

O.T. :Merhaba ben 63 yaşında bir kadınım. Yedi çocuğum var. Eşim emekli oldu ama bizim gelirimiz yetmediği için ben de çalışıyorum. Eşimin de bir iş bulmasını istiyorum ama o ben çok yorgunum diyor. Çocukların beşi evlendi bizimle iki çocuğumuz kalıyor. Okulları yaşamları bizim elitimize bağlı ama eşim çalışmak istemiyor.

Okşan Abla: Hanımefendi sizi tebrik ederim bir anneden yedi çocuk büyük cesaret. Eşiniz yıllarca çalışmış haliyle yorulmuş bırakın biraz dinlensin bir süre sonra o da sıkılacak ve bir uğraş arayacak. Eğer siz bu konuda baskı yaparsanız belki de iş inatlaşmaya gidecek ve huzursuzluk olacak. Ona biraz zaman tanıyın.

Güzellik başa bela: Bade İşçil güzelliğinden bakın neler çekmiş!

Güzellik başa bela: Bade İşçil güzelliğinden bakın neler çekmiş!

Serenay Sarıkaya'dan siler geçerim uyarısı: 'Asla ödün vermem'

Serenay Sarıkaya'dan siler geçerim uyarısı: 'Asla ödün vermem'

Kadir İnanır'dan yeni haber var! Sağlık durumu nasıl?

Kadir İnanır'dan yeni haber var! Sağlık durumu nasıl?

'İnci Taneleri'nde Azem’in kızı 'Nehir' belli oldu

'İnci Taneleri'nde Azem’in kızı 'Nehir' belli oldu

Tuvana Türkay'dan yarım yamalak açıklama: Hastayım dedi, nedenini söylemedi!

Tuvana Türkay'dan yarım yamalak açıklama: Hastayım dedi, nedenini söylemedi!

Gönül Dağı setindeki taciz detayları ortaya çıktı: Zorla öpmeye çalışmış!

Gönül Dağı setindeki taciz detayları ortaya çıktı: Zorla öpmeye çalışmış!