Yaşam koçu Okşan Bayazıt dertlerinize çare oluyor

Dert ortağınız Okşan abladan sorunlarınızı çözecek yanıtlar...

13 Nisan 2022 Çarşamba 16:42 - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 16:42

TRANS BİREYLERE PİSLİK GİBİ DAVRANIYORLAR

Krm:Ablacığım ben 26 yaşımda trans bireyim, sanki doğuştan kadındım ama bedenim erkek olmuştu, ben de kesin kararımı verdim ve ameliyatla kadın oldum, iki yıldır böyle yaşıyorum ama hiç mutlu değilim, kimi sevsem istesem o beni istemiyor, bizim toplumumuzda hala bize pislik gibi davranıyorlar, bu da beni çok yalnız ve mutsuz ediyor Ablacığım ne olur bana da bir yol gösterin.

 

OKŞAN ABLA: Sevgili yavrum senin, benden Ya da diğer tüm insanlardan hiç bir farkın yok aslında ama toplum neye ne tepki vereceğini bilemediği için bu tarz incitmeler oluyor, kim ki bir insanı kişisel tercihlerinden dolayı pislik diye adlandırıyorsa o ne yazık ki pislik bile olamamıştır. Sen kendini kadın olarak hissediyorsan buna hiç kimse karışamaz, bir çok insan cinsiyet değiştiriyor ve bu da onların zorlukları ama bir de buna toplum baskısı eklenirse sonra sizin psikolojinizi kim düzeltecek? Senin tek hatan biraz aceleci davranman olmuş ama o da sorun değil. Asla umudunu kaybetme elbet seni anlayan biri karşına çıkacaktır, unutma ki sen içinde ki kadını yaşamak İçin onca zorluğa katlandın ve artık bir kadınsın gerisi de kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca hala Dünyanın büyük bir kısmı homofobik o yüzden de boş verecek ve yaşamana bakacaksın kızım.

 

SAKIN ÇOCUK YAPMAYIN

R.T: Ablacığım ben 27 yaşımda bir gencim, iki yıl önce ailemin seçtiği bir kızla evlendim ama iki yıldır hiçbir konuda anlaşamıyoruz, o çocuk istiyor, ben önümüzü göremiyorum, çocuk olsun yürümezse ayrılırız diyor, ben yurt dışında iş buldum gelmem diyor ben ne yapacağımı bilmiyorum.

 

OKŞAN ABLA:Sevgili yavrum bu evlilik olmamış, baştan nasıl başladıysa öyle gider, sakın eşinin aklına uyup birde bu olumsuz ortama çocuk yapma. Sizin evliliğin son kullanma tarihi geçmiş, evliliğini bitir sonra da yurt dışında çalışmaya başla, şimdi anladınız mı erken yaşta evlenmeyin diye sizleri uyarma nedenimi?

 

 

SİYASETE GİRMEK DANAYA GİRMEYE BENZEMEZ

H.Y: Ablacığım ben 36 yaşımda bir gencim, çevrem ve ailem politikaya girmem için bana baskı yapıyorlar ama ben buna cesaret edemiyorum, eğitimli bir genç olarak ülkeme faydalı olmak isterim ama bunu başarabilir miyim? Ne olur bana yardım edin.

 

OKŞAN ABLA:Sevgili kardeşim bu işler öyle kurban bayramında danaya girmeye benzemiyor, öyle girenlerin geldikleri ve getirdikleri noktalar da belli. Politika için üniversite eğitimi yetmez, önce ülkenin tarih ve coğrafyasını çok iyi öğreneceksin, sonra komşular, Avrupa ülkeleri. Sen zannediyorsun ki ben giriyorum dediğinde hemen millet vekili Ya da bakan olacaksın ama eğer yeterince donanımlı değilsen ki bu yaşta daha o kadar deneyimli olamazsın, ülkene ancak zarar verirsin, madem böyle bir amacın  var şimdi derhal ülke tarihini, siyasetini, coğrafyasını öğrenmeye başla.

 

 

ONLARI TANIRSAN DAHA ÇOK KIZARSIN

B.Ş: Ablacığım ben 43 yaşımda bir kadınım, kısa süre önce annemi kaybettik, babamla beraber yaşıyoruz, Ablacığım ben annemin vefatından önce bir sır öğrendim; evlatlık alınmışım ve annem babam da yaşıyormuş, beni yeni doğduğumda aileme vermişler ve bir daha da hiç aramamışlar, babam istersem onlarla görüşebileceğimi söylüyor ama ben çok dağıldım.

 

OKŞAN ABLA:Sevgili kardeşim seni doğar doğmaz başka aileye veren kişiler anne baba olamaz, iyi ki bu aile seni evlat edinmiş ve sende doğru düzgün yetişmişsin, biyolojik aileni tanısan ne olacak, onlara olan kızgınlığın çok daha fazla artacak, diğer çocuklarını gördüğün zaman da bir ben mi  fazla geldim diyerek üzüleceksin, sen babanla birlikte hayatına devam et, huzur ve mutluluk bu ailende.

 

 

OKULUNU VE İŞİNİ AKSATMA

Ü.O:Ablacığım merhaba ben 20 yaşımda bir gencim, gündüz tam zamanlı çalışıyorum gece de okuyorum, ikinci yılım, ve okul bittiğinde ziraat mühendisi olacağım, bu mesleği ailem için seçtim, adlında hayalimde ki iş mankenlik ve dizi oyunculuğu ama ailem buna izin vermedi , şimdi okulumu bitirip babamla beraber çiftçilik yapacağım ama bana ne olur yol göster Ablacığım ben manken olmak istiyorum.

 

OKŞAN ABLA:Sevgili yavrum ne güzel hem okuyor hem de kendi masraflarını karşılıyorsun, madem manken olmak istiyorsun, şimdiden okulunu ve işimi aksatmayacak şekilde, düzgün ve bilinen bir ajans’a kayıt yaptır eğer sende bir ışık görürlerse, bunu değerlendirirler. Seni yolladığım ajans dostumdur, bakalım hayat neler gösterecek, aman okulunu ihmal etme.

 

 

TERAPİ ALMALISINIZ

Ş.D:Okşan hanım ben 55 yaşımda iki çocuk babası bir erkeğim, üç ay önce eşim ortada hiç bir sebep yokken evi terk etti çocukları da yanına aldı ve biz boşandık. Hafta sonları çocuklarım benimle kalıyor, fakat büyük kızım bu olaylardan sonra çok içine kapandı, aslında benim yanımda kalmak istiyor ama annesi buna izin vermiyor, çocuklarımın akıl ve ruh sağlığı için ne yapmalıyım?

 

OKŞAN ABLA:Beyefendi bu ani ayrılığın mutlaka geçmişten gelen bir takım hikayeleri vardır ama siz sanırım bunu pek önemsememişsiniz, çocuklar bu ani değişimden mutlaka bir takım yaralar edinmişlerdir, yaşları ne olursa olsun ailenin dağılması en çok onları etkiler, sizin yapacağınız en doğru hareket, bir psikiyatrist ile çocuklar ve siz terapi alarak geçiş dönemini daha kolay ve daha mantıklı aşmalısınız.

 

25 YILDIR BİR YALANA İNANMIŞSIN

 

Z.Y:Merhaba ben 50 yaşımda bir kadınım 25 yıldır bir beraberliğim var ama bu kişi evli ve sürekli çocuklar büyüsün ayrılacağım dedi çocuklar büyüdü şimdi de evlensinler ayrılacağım diyor, benim ilk beraber olduğum kişi ve ben acaba onu daha ne kadar beklemeliyim ne olur yol gösterin.

 

OKŞAN ABLA:Hanımefendi bekleyin çocuklar evlensin sonra torunları da bekleyin ki onlar da olsun, eh artık onları da evlendirdikten sonra zaten doğal olarak ayrılırlar artık da acaba kim kimden? Siz ne diyorsunuz 25 yıl yarı ömrünüz bu adamın yalanları ve oyalamaları ile geçmiş, siz ayrılmaktan yeni bir hayat kurmaktan belki de yalnız kalmaktan korkuyorsunuz. Adam neden ayrılsın ki orada yuvası çocukları var burada da her söylenene inanan siz. Eğer gerçekten de yeniden başlayıp savaşmak İçin gücünüz yoksa böyle devam edeceksiniz, bu adamlar ayrılmaz.

 

 

KREDİ ÇEKTİRİP ORTADAN KAYBOLDU

 

Ateş:Ablacığım ben 43 yaşımda bir kadınım, iki yıl süren bir ilişki yaşadım, beraber olduğum kişi internetle ilgili işler yapıyordu ama hiç para kazandığını görmedim ama seviyorum, gelirim iyi diye ses çıkartmadım, benden son olarak yüklü miktar kredi çekmemi istedi ben de ona verdim, üç gün sonra ortadan kayboldu ve hiç bir yerde bulamadım yurt dışına çıktı mı diye araştırdım ama orada da bulamadım ben ne yapacağım bilmiyorum.

 

OKŞAN ABLA:Sevgili kardeşim nedendir anlamıyorum ama ayağı biraz fazla yere basan bazı kadınlar bu tür hatalar yapıyor, sanırım iyi bir iş ve geliri taşıyamıyorsunuz. İki yıl adam seni çok güzel avutmuş, yani belli ki dolandırıcı. Ohh mis gibi hayat ekmek elden sex senden yaşamış, sonra artık sıkılmış olacak ki son noktayı sayfa büyüklüğünde atmış. Sevgi diyorsun tamam, ama bu kadar kör eder mi ya? şimdi ne olacak, bu olay seni maddi manevi çok üzdü mutlaka ama artık arama o adamın adı kimliği de yalan çoktan kaçtı gitti. Sen dikkat et de kariyerine bir zarar verme.

 

 

 

 

 

UÇKURUNUN DERDİNE DÜŞMÜŞSÜN

 

R.Y:Okşan hanım ben 45 yaşımda bir kadınım eşimden ayrıldım ve zeka engelli bir oğlum var fakat babası bu durumdan çok rahatsız ve asla çocuğu görmek istemiyor, aramıyor, başka bir ilişkisi var ve evlenecek ama bizim çocuğumuza bırakın maddi manevi olarak hiç bir şey yapmıyor, benim de hayatımda biri var ve o da çocuğumu babasına ver diye baskı yapıyor ve ben işin içinden çıkamıyorum ne olur yol gösterin.

 

OKŞAN ABLA:Kardeşim siz nasıl anne babasınız ortada sağlık sorunları olan ve size ömür boyu muhtaç olacak bir çocuğunuz var ama ikiniz de uçkur derdine düşmüşsünüz. O baba ama zihinsel engelli çocuğundan utanıyor, sen annesin beraber olduğun adam İçin oğlunu babasına atmaya çalışıyorsun. Bak kardeşim senin hayatın artık evladın olmalı onun en çok sana sevgine ve şefkatine ihtiyacı var ikinizin de hayatı artık eskisi gibi değil ve her ne şartta olursanız olun önce evlat sonra siz. Yasal yollardan hakkınızı ara ama asla çocuğundan birileri için vaz geçme.

 

 

HER ŞEY İKİNİZE EŞİT BÖLÜNECEK

R.Z:Merhaba ben 43 yaşımda evli üç çocuk babası erkeğim, eşimle aile baskısı yüzünden evlendim aslında çok sevdiğim ve evlenmeyi istediğim başka birisi vardı ama ailem eşimi seçti. Biz sevdiğim kişi ile hiç ayrılmadık eşim de konuyu biliyordu ama beraber olduğumuzu bilmiyor, şimdi artık çocuklar büyüdü ve ben eşimden ayrılmak gerçek mutluluğumu yaşamak istiyorum, fakat eşim elimde ne varsa hepsini almak istiyor o zaman ben ne yapacağım çok bunaldım.

 

OKŞAN ABLA:Değerli kardeşim yasalar her ikinize de eşit olarak bölüyor, daha fazla almak öfke ateşini mi söndürecek acaba? Anlaşılan sen her evden uzaklaştığında bağlayıcı olsun diye çocuk doğurmuş ama olmuyorsa zorlamanın anlamı yok hiç değilse çocukların hatırına. Ama öfke, aldatılmak, ve ayrılmak onu bu şekilde intikam almasını sağlıyor. Keşke daha başında bitirseydiniz ama artık olmuş geçmiş. Yasalar son derece adil olarak aranızda paylaştıracaktır.