Yaşam koçu Okşan Bayazıt, dertlilere yol gösteriyor

Yaşam koçunuz Okşan Bayazıt, dertlerinize çözüm buluyor.

15 Mart 2022 Salı 15:45 - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 15:45
ERKEKLİĞİMİ ETKİLER Mİ?
 
B.R: Merhaba, ben 23 yaşımda bir gencim doktor bana yumurtalıklarımdan ameliyat olmamı söyledi,hiç bir açıklama yapmadı? Acaba benim neyim var? Bu erkekliğimi etkiler mi çok merak ediyorum. Abla dünyam karardı ne olur bir açıklama yapar mısın?
 
OKŞAN ABLA: Sevgili oğlum dünyayı karartmaya ne kadar da meraklısınız, öyle bir durum olsaydı doktorun seni bilgilendirirdi. Senin durumun testis torbasındaki toplar damarların şişmesi. Bu bacaklarda olan varis benzeri bir şey ve küçük bir operasyonla da normale dönecek. Tıptaki adı varikosel. Ayrıca doktorun sana gereken açıklamayı yapmış operasyon diyerek. Lütfen sağlık çalışanlarını yargılamayın, olmazlarsa olamayız.
 
EŞİNİZ GÖÇMÜŞ, SOYADINI BAHANE ETMEYİN
 
SERRA: Ablam ben 51 yaşımda bir kadınım. 20 yıl önce eşimi kaybettim, bir oğlum var. Ben kendimi ona adadım ve çok şükür okuttum. Şimdi artık benden ayrı yaşıyor, ben de dört yıldır bir kişi ile beraberim. Çok güzel anlaşıyoruz ama o evlenmek istiyor. Ablacığım ben eşimin soyadını taşırken başka bir evlilik yapmayı düşünmüyorum bu konuda sizin görüşünüz nedir? Teşekkürler.
 
OKŞAN ABLA: Değerli hanımefendi siz olması çok zor bir fedakarlık örneği göstererek evladınızı büyütmüşsünüz. Dört yıldır birlikte olduğunuz biri ile beraberken eşinizin soyadını dolaba mı kilitliyorsunuz? Yani onun bu dünyada işi bitmiş bir evlat bırakarak göçmüş. Bu saatten sonra soyadı ne anlam ifade ediyor. Bence siz evlilik, birlikte bir yaşam ve paylaşımlarından korkuyorsunuz. Lütfen  soyadı arkasına saklanmayın ve sizin istediğiniz şekilde ilişkinizi sürdürün.
 
KARIM DOĞURUNCA ÇOK DEĞİŞTİ
 
Kerim: Merhaba ben dört yıllık evli bir çocuk babası erkeğim. 32 yaşımdayım eşim de 25. Ablacığım çocuk olduktan sonra eşim çok değişti bana ve aileme davranışları son derece saygısızlaştı, eşim de çalışıyor ama kendi ihtiyaçları için ve çocuğa benim annem bakıyor. Eşim sürekli kavga halinde ve ben artık eve girmek istemiyorum. Ne olur bana yol göster, ailem ayrıl diyor sen ne dersin?
 
OKŞAN ABLA: Sevgili yavrum erken yapılan evlilikler böyle engellere neden oluyor ayrıca eşin daha ergenliği geçirmeden anne olmuş ve maalesef çocuk olunca nasıl olsa kendimi garantiye aldım diye de bir psikolojiye giriyor anneler. Diğer tarafta bu çocuğa annen bakıyorsa olgunluk gösterip gelinini de evladı gibi görüp ona doğru yönlerde annelik yaparsa sorunları çözersiniz. Eşinin çocukluğundan gelen bazı travmaları var ki, anne olurken yaşadığı hormon değişiklikleri tetiklemiş olabilir bu yüzden ikiniz beraber bir psikiyatrist ziyareti yapın. Boşanmak en son çare, evliliğiniz için mücadele, emek vereceksiniz, fedakarlık ve hoş görü en doğdu yoldur.
 
YASAK AŞKIM TAKSİTLERİNİ BANA ÖDETİYOR
 
J.G: Ben 27 yaşımda bir kadınım. Yabancı uyrukluyum. Türkiye’ye çalışmaya geldim eşim ve dört çocuğum memleketteler. Ben para gönderiyorum. Ablacığım benim hayatıma bir erkek girdi, beraber ev tuttuk. İzin günlerimde birlikte oluyoruz ama o sürekli benden para istiyor borç diye alıyor hiçbir zaman geri ödemiyor, şimdi araba aldı taksitlerini bana ödetiyor borcu bitince benim üzerime yapacak. Bu kişi beni aldatıyor mu?
 
OKŞAN ABLA: Kızım sen ne ara evlendin dört çocuk yaptın da onları orada bırakıp burada maceralara atıldın? Senin evlatların para beklerken annelerinden ayrı yaşıyor yeter ki rahat etsinler diye, sen burada seni dolandıran kandıran bir adama para mı yediriyorsun. Sevgili kızım sen bu adamdan ne bekliyorsun, adam evli ve sen o adamın evini geçindiriyorsun hem de çoluğunun çocuğunun hakkını sırf senin sex isteğin için ona yediriyorsun, değmez kızım yok yere kendini kandırıyorsun arabanın ödemesi bittiğinde o adam artık senin hayatında olmayacak, ortadan kaybolacak, ona yedirdiğin paralarla senin ülkende ev alınır yazık emeklerine çok yazık.
 
RUHUNDAKİ HASARLARI ONAR
 
CERENİMO: Ablacığım ben 19 yaşımda bir öğrenciyim,ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum,erkek arkadaşım var biz birlikte oluyoruz ama o sürekli başka kızlarla da beraber oluyor. Benim bütün arkadaşlarıma karışıyor okuldan eve sürekli beni takip ediyor,istediğim gibi giyinmiyorum her şeyime karışıyor, bu durum yüzünden derslerimi de ihmal ediyorum ne olur bana yardım et.
 
OKŞAN ABLA: Benim sevgili yavrum sen daha ergenliğin yoğun hormon değişiklikleri içindeyken böyle fiziksel bir birliktelik yaşıyorsun ki bu ruhsal olarak başlı başına travma. ayrıca kim oluyor o karşındaki kişi senin hayatına karışıyor ya da kısıtlıyor. Sevgili kızım erken yaşta bu şekilde bir beraberlik özellikle de cinsel beraberlikler ileride pişmanlık duyacağınız yaralar açar ruhunuzda, bunu şimdi anlayamazsın ,ilerde evlenmek yuva kurmak istediğinde de yaralı ruhun seni mutsuz eder. İlk önce bu arkadaşından ayrıl gerekirse yanına bir büyüğünü çağır ve bu ilişkiyi bitir. Sonrasında bir psikolojik destek al ki daha yolun başındayken ruhundaki hasarları onar.
 
'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!