Pervari'de Gürz-2 operasyonu: 4 terörist etkisiz hale getirildi Pervari'de Gürz-2 operasyonu: 4 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların takip edildiğini ve siber devriyelerin 7/24 görevinin başında olduğunu belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen "SİBERGÖZ-44" operasyonlarının Türkiye genelinde İstanbul ve Kocaeli merkezli olmak üzere 14 ilde gerçekleştirildiğini ifade eden Yerlikaya, bu operasyonlarda "Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçlarına yönelik çalışmaların sonuç verdiğini söyledi.

Operasyonlar neticesinde 96 şüphelinin yakalandığını belirten Yerlikaya, bu şüphelilerin sosyal medya platformları üzerinden "Forex Yatırım, Yüksek Kazanç" adı altında paylaşımlar yaparak vatandaşları dolandırdıklarını ve 45 farklı paravan şirket kurduklarını ifade etti. Ayrıca, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda da "Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerinin Aklanması" suçlarına yönelik operasyonlar düzenlendiğini ve 11 şüphelinin yakalandığını aktardı. Operasyonlar neticesinde 4 adet ruhsatsız tabanca, döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyale el konulduğunu belirten Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen polis ve MASAK ekiplerini tebrik etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA