Japonya'nın Kyoto kenti, Temmuz 2019'da korkunç bir olayla sarsıldı. Shinji Aoba adlı adam, bir film stüdyosuna 'Ölün' diye bağırarak girmiş, sonra da benzin dökerek ateşe vermişti. Korkunç olayda, çoğu karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda yaralanan zanlı Shinji Aoba'nın vücudunun birçok yeri yanmış, bu nedenle 12 ameliyat geçirmiş, 10 ay boyunca hastanede yatmıştı. 

İNTİKAM ALMAK İSTEMİŞ

Tedavisinin ardından tutuklanan Shinji Aoba, roman yazarı olmak istediğini bir yarışma için Kyoto Animation'a sunduğu fikirlerin çalındığına inandığını belirterek stüdyoyu intikam amaçlı yaktığını söylemişti.

45 yaşındaki zanlı hakkında karar verildi. Baş Yargıç Keisuke Masuda, "Muazzam miktarda benzin döküp ateşe verme eyleminin ölümcül olma ihtimali son derece yüksektir ve insanları yakmak gerçekten zalimce ve insanlık dışıdır. Kurbanlar 'göz açıp kapayıncaya kadar ateşe ve dumana kapıldılar... Stüdyo bir anda cehenneme dönerken acı verici bir şekilde öldüler" diyerek Aoba'ı cinayet, cinayete teşebbüs ve kundakçılıktan idam cezasına çarptırdı.

JAPON HALKI İDAMI DESTEKLİYOR

Japonya, gelişmiş ülkeler arasında yer almasına rağmen yaklaşık 150 yıldır asılarak idam cezası uyguluyor. 2023 yılında Japonya'da 107 kişi idam edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ