Manşet

Bilim insanları açıkladı! Piton eti dana etinden daha sağlıklı

Scientific Reports’ta yayınlanan bir araştırmaya göre Piton eti tavuk ve kırmızı ete göre daha fazla protein içeriyor. Bu nedenle bilim insanları “ Piton eti yiyin. Piton eti hem daha sağlıklı hem de sürdürülebilir bir et kaynağı ” şekilde duyuruda bulundu.

Abone Ol

Tayland’da yapılan araştırmaya göre Piton eti tavuk,dana ve diğer et türlerine göre daha sürdürülebilir bir et kaynağı.  Pitonların hızla ve devamlı çoğaldığını açıklayan bilim insanları piton etini alternatif bir et olarak tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

Piton eti daha az karbon içeriyor

Bilim insanlarına göre, Piton eti dana ve tavuk etine göre daha az zararlı karbon içeriyor buda piton etini inek, sığır ve tavuk eti gibi etlerden daha sağlıklı yapıyor.

 Piton etinin Güneydoğu Asya’da zaten yaygın olarak tüketildiğini ifade eden bilim insanları piton etinin zararsız olduğunu hatta “Tavuk filetoya benzer iki büyük beyaz et parçası” ürettiğini söyledi.

Araştırmacılara göre, piton eti yemek, sağlıklı olmasının yanında Batı ve Asya ülkeleri arasındaki yemek kültürünü de ortak payda da birleştirecek.