Yurt dışı harçlarında dev zam: Kimler harç ödemekten muaf? Yurt dışı harçlarında dev zam: Kimler harç ödemekten muaf?

Dün yatay bir seyir izleyen dolar kuru, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 32,3756'dan tamamladı.Dolar kuru, güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11.05 itibarıyla yüzde 0,19 artışla 32,38'den işlem görüyor. Euro kuru yüzde 0,08 yükselişle 34,89'dan, sterlin kuru ise yüzde 0,07 primle 41,224'ten işlem görüyor. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarın alacağı para politikası kararları ve ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde temkinli bir seyir izleniyor.

Dolar süper çarşambaya hazırlanıyor: Kur tetikte - Resim: 2

Dünya genelinde önemli merkez bankalarının enflasyonla mücadelede sona yaklaştığına yönelik beklentiler artarken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermesi fiyatlamaları zorlaştırıyor. New York Fed'in dün yayımladığı Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, ülkede tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi mayısta 0,1 puan azalarak yüzde 3,2'ye geriledi.

Dolar süper çarşambaya hazırlanıyor: Kur tetikte - Resim: 3

Analistler, Fed'in bu hafta ve gelecek ayki para politikası toplantılarında faizi sabit bırakmasının beklendiğini belirtiyor. Yarın açıklanacak kararın ardından, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve bankanın yayımlayacağı "nokta grafiği"nde olası faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlamasına dair ipuçları aranacak.

Analistler, bugün yurt içinde perakende satışların takip edileceğini, yurt dışında ise veri gündeminin sakin olduğunu belirtiyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 104 seviyelerinin destek, 106 ve 107 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığını bildiriyor. Bugün önemli veri bulunmuyor; yarın Fed'in faiz kararı ve enflasyon verileri açıklanacak. Faiz kararından sonra Jerome Powell'ın konuşması takip edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ