Dünyaca ünlü şarkıcı Dua Lipa, dünyada olup bitene duyarsız kalmayarak açıklama yapmaktan çekinmiyor. Ancak Lipa'ya göre insanlar akılsız ve politikadan uzak pop yıldızları görmek istiyor. "İnsanların kitap okumayı sevdiğime inanıp inanmadığını bilmiyorum" diyen Lipa, "Siyasi olmanızı istemiyorlar. Akıllı olmanızı istemiyorlar. Benim için yaptıklarımdan çok daha fazlası var." ifadelerini kullandı. 

"BENİM VAROLUŞUM BİLE POLİTİK"

Kosova'nın Priştine kentinde bir kitap kulübü, bir yaşam tarzı bülteni ve uluslararası bir müzik festivali başlatan Dua Lipa, Kosova savaşının ailesi üzerindeki etkilerinden de bahsederek, "Benim varoluşum bir nevi politik; ailem savaştan ayrıldığı için Londra'da yaşıyor olduğum gerçeği var. Evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar için üzülüyorum. Kosova'da bulunma deneyimime ve savaşın ne yaptığını anladığıma göre kimse gerçekten evini terk etmek istemiyor. Bunu korunmak için, ailelerini kurtarmak için, çevrelerindeki insanlara göz kulak olmak gibi şeyler için, daha iyi bir yaşam için yapıyorlar. Bu yüzden kendimi buna yakın hissediyorum." dedi.

"DÜNYA LİDERLERİ YETERİNCE SESİNİ YÜKSELTMİYOR"


Lipa, ebeveynlerinin yaşadıklarıyla Filistinlilerin şu anda içinde bulunduğu durum arasında paralellikler gördüğünü ve bu nedenle ateşkes çağrısı yaptığını söyledi. Lipa, "Hamas'ın yaptıklarını tasvip etmiyorum. İsrail'de kaybedilen her can ve 7 Ekim'de yaşananlar için çok üzülüyorum. Şu anda bakmamız gereken Gazze'de kaç kişinin hayatını kaybettiği, masum siviller ve kaybedilen hayatlardır. Yaşanan insani kriz ve olması gereken insani ateşkes hakkında tavır alıp sesini yükselten yeterince dünya lideri yok." dedi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ