Eurovisionworld.com'un haberine göre, Filistin kökenli İzlandalı şarkıcı Murad, Reykjavik'te yapılan Eurovision ön elemelerinde şarkılarıyla dikkat çekerek finale kalmayı başardı.

Murad, 2 Mart'ta düzenlenecek olan final elemelerinden de başarıyla geçerse, İsveç'in Malmö şehrinde düzenlenecek olan yarışmada İzlanda'yı "Wild West" şarkısıyla temsil edecek.

Bir diğer konu ise, 2019 Eurovision yarışmasında İzlanda'yı temsil eden "Hatari" adlı punk rock grubunun, Filistin'e destek amacıyla Filistin bayrağı motifli bir atkı açmasıydı. Bu olay, Filistin'e duyulan bir dayanışma eylemi olarak değerlendirilmişti.

İsrail'in Eurovision'a katılmasına karşı çıkan sesler artarken, İzlanda'da bazı kesimlerin Eurovision'a katılmama çağrıları devam ediyor. İzlanda'daki kamuoyu araştırmaları, yarışmanın boykot edilmesi gerektiği fikrini destekleyenlerin çoğunlukta olduğunu gösteriyor. Bu konuda İzlanda'nın Eurovision'a katılıp katılmayacağı henüz netlik kazanmış değil, karar şarkıcı ve ulusal yayın kuruluşu RUV tarafından alınacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ