New York'a gitmek üzere dört saatlik bir uçuşta yolcular, uçaklarının kabininde bazı uçaktakileri dehşete düşürecek şekilde canlandırıcı gizemli bir sisle karşı karşıya kaldı. Emlakçı Savannah Gowarty, şaşkınlığını gizleyemerek o anlar video kaydına alıp sosyal medya hesabından paylaştı. İşte olayın ayrıntılar..

Emlakçı Savannah Gowarty, çarşamba günü yaptığı TikTok paylaşımına, uçuşunun nemli koşullarını göstererek "New York'a 4 saatlik bir uçuşta sırılsıklam ve soğuk bir şekilde dönmekten daha iyi bir şey olamaz" diye yazdı.

Can Demir’e Suceyn kancası Can Demir’e Suceyn kancası

Videoda "Pilot- Kabinde yağmur yağıyor gibi görünüyor" yazısıyla "Bu nedir?" diye sordu. Yolcu, sırılsıklam saçlarını ve kıyafetlerini gösterirken "Dört saatlik uçuş, çok soğuk" dedi.

ABD Enerji Bakanlığı Federal Enerji Yönetimi Programına göre "orta", nemli hava soğuk yüzeylerle temas ettiğinde klima santralleri ve soğutma serpantinleri üzerinde suyun yoğunlaşmasının bir sonucudur .

easyJet'in bir sözcüsü , geçen yaz Fransa'dan Londra'ya giden bir uçakta yaşanan benzer bir olayın ardından Newsweek'e verdiği demeçte , "Uçakta bazen klima sisteminin dışarıdan gelen sıcak havayı soğutup yoğunlaştırdığını görmek mümkün" dedi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ