İsrail'in sabahın erken saatlerinde İran'ı vurduğuna dair haberler, Amerikan medyasında geniş yankı buldu. Amerikan ABC News kanalı, bir ABD'li yetkiye dayanarak bu saldırıyı duyurdu. Daha sonra CBS News ve CNN gibi önemli medya kuruluşları da benzer haberleri paylaştılar. Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere göre, İsrail yerel saatle Cuma sabahı erken saatlerde İran'a karşı bir saldırı düzenledi.

iStock-1197468032

İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran'dan sabah saatlerinden saldırılarla ilgili yeni bir açıklama geldi. Füze saldırısının olmadığını belirten İran, 3 drone'nun imha edildiğini belirtti. İran ayrıca patlama seslerinin de hava savunma sisteminin aktive edilmesi sırasında çıktığını duyurdu.

ABC News, İsrail'in Suriye ve Irak'ta da bazı bölgeleri vurduğu iddialarının henüz doğrulanmadığını bildirdi.

CNN'e konuşan bir ABD'li yetkili, İsrail'in saldırıdan önce "İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini" perşembe günü bildirdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı "desteklemediğini" belirtti. Ayrıca, söz konusu saldırıda vurulan bölgenin nükleer bir tesis olmadığını da ekledi.

IRNA, İsfahan'daki patlamaların ardından Tahran, İsfahan ve Şiraz ile ülkenin batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerindeki tüm uçuşların askıya alındığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, söz konusu saldırıyı henüz doğrulamadı.

NELER YAŞANIYOR?

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu.

Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı." ifadelerine yer verilmişti.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirmişti.

Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktarmıştı.

Batan geminin malları bunlar: 100 şişe alkol çıktı! Batan geminin malları bunlar: 100 şişe alkol çıktı!

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA