Manchester City deplasmanda Tottenham'ı 2-0 yenerek bitime bir hafta kala Arsenal'ın 2 puan önünde liderlik koltuğuna oturdu. City son maçında West Ham United'ı yenmesi halinde Premier Lig'de üst üste dördüncü şampiyonluğuna ulaşacak.

Premier Lig 34. hafta erteleme maçında Tottenham ile Manchester City karşı karşıya geldi. Manchester City karşılaşmayı 2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda avantajı eline geçirdi.

Konuk takıma kritik galibiyeti getiren golleri Haaland (51' ve 90+1' pen.) kaydetti. Sakatlanan Ederson'un yerine oyuna dahil olan yedek kaleci Ortega da yaptığı kurtarışlarla 3 puanda büyük rol oynadı.

Manchester City bu sonucun ardından puanını 88'e yükselterek son haftaya en yakın rakibi Arsenal'ın 2 puan önünde lider olarak girdi.

Şampiyonluk düğümünün çözüleceği ligin son haftasında maçlar 19 Mayıs Pazar günü yapılacak. Manchester City, West Ham United'ı ağırlayacak. Arsenal ise Everton'ı konuk edecek.

Manchester City son maçını kazanması halinde Premier Lig'de üst üste dört kez şampiyonluğa ulaşan ilk takım olarak tarihe geçecek.

Harry Maguire: İstenmezsem giderim Harry Maguire: İstenmezsem giderim

Arsenal'ın şampiyon olabilmesi için Everton'ı mutlaka yenmesi ve Manchester City'nin de West Ham United karşısında puan kaybetmesi gerekecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ