İstanbul Valiliği tarafından 2023 - 2024 eğitim öğretim yılının başında hayata geçirilen Öğrenci Meclisi projesinde her sınıfta bir kız, bir de erkek olmak üzere iki temsilci seçildi. Sınıf temsilcilerinin oylarıyla okul temsilcileri, okul temsilcilerinin oylarıyla da İlçe Öğrenci Meclisi temsilcileri seçildi. İl Öğrenci Meclisi Başkanı ise, ilçe temsilcilerinin oylarıyla belirlendi. 

‘TÜM FİKİRLERİ PAYLAŞACAĞIZ’

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde İstanbul Öğrenci Meclis Başkanı seçilen Eyüpsultan Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğit Hamza Yalçın, yaptığı konuşmayla meclisin açılışını yaptı. “Gençler sadece gelecek değildir, gençler şu andır ve şu anı yönetir” diyen Yiğit Hamza Yalçın, “Tüm fikirleri paylaşacağımız meclislerimizde, önemli sorunlarımızın çözümüne katkıda bulunacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

‘GELECEĞİN LİDERLERİ YETİŞECEK’ 

İstanbul Valiliği olarak okullarda yürütülen projelere değinen Vali Gül, “Amacımız, bütün okullarımızı bir güzel sanatlar, spor ve sosyal bilimler lisesi gibi bir donanıma kavuşturmak. İstanbul Valiliği olarak 4 temel projemiz var. İstanbul Öğrenci Meclisleri, Spor Şehri İstanbul, Enstrümansız Okul Kalmasın ve Ben teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: AA