Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 25-26 Temmuz'da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranını 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükselttiği temmuz ayı toplantı tutanaklarında enflasyonda yukarı yönlü risklerin devam ettiği bildirildi.Enflasyonun yükselme ihtimaline karşılık daha fazla faiz artışının gerektirebileceği sinyali verildi.

'ENFLASYONLA MÜCADELE BİTMEDİ'

Çoğu üyenin enflasyonla mücadelenin henüz bitmediği konusunda hemfikir olduğu görüldü. Açıklamada “enflasyon hala Komite’nin üzerinde seyrederken ve istihdam piyasası sıkı kalmaya devam ederken çoğu katılımcı enflasyonda yukarı yönlü riskler olduğunu düşünüyor, bu da daha fazla sıkılaşmayı gerektirebilir” ifadesine yer verildi.

Fed’in faiz artırdığı Temmuz toplantısında 2 üye faizin sabit tutulmasını destekledi. Tutanaklara göre Fed üyelerinin çoğu enflasyonda önemli derecede yukarı yönlü riskler gördü.

Bazı yetkililer ekonominin direncine rağmen büyümeye ilişkin aşağı yönlü risklere dikkat çekti. Bazı yetkililer daha sıkı finansal koşulların beklenenden daha keskin yavaşlamaya neden olacağına dair endişeli.

Fed geçen ay politika faizini yüzde 5,25 - 5,5 ile 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarmıştı.

AA

Editör: Mehmet Buğrahan İncecik