Yetkililer, Polonya'daki bir silah fabrikasında meydana gelen patlamanın, orada çalışan 59 yaşındaki bir adamın ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına yol açan yangına neden olduğunu söyledi. Başbakan Donald Tusk, meydana gelen patlamanın arkasında "dış güçlerin" olduğunu varsaymak için hiçbir neden olmadığını söyledi.

Polonya yakın zamanda bir dizi yangına tanık oldu. Yetkililer, bunların Polonya'nın Ukrayna'ya verdiği desteğe tepki olarak Rus veya Belarus gizli servisleri tarafından gerçekleştirilen sabotajların sonucu olup olmadığını araştırıyor.

BÜYÜK BİR TRAJEDİ

Silah imalat şirketlerini birleştiren bir devlet holdingi olan Polska Grupa Zbrojeniowa tarafından yayınlanan açıklamaya göre; patlama Skarzysko-Kamienna kasabasındaki Mesko fabrikasında meydana geldi.

Trump: Umarım Amerika İran'ı yeryüzünden siler Trump: Umarım Amerika İran'ı yeryüzünden siler

Grup web sitesinde, "Bu, Polonya Silahlanma Grubu'nun tamamı için büyük bir trajedi" açıklaması yapıldı. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Tesis, füzeler de dahil olmak üzere mühimmat üretimi yapıyor. Skarzysko-Kamienna, Polonya'nın başkenti Varşova'nın yaklaşık 135 kilometre güneyinde yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ