TUSAŞ'ta yönetim kurulu başkanı Rafet Bozdoğan ve genel müdür Temel Kotil dönemi sona erdi. TUSAŞ yönetim kurulu başkanlığına Ömer Cihad Vardan, genel müdürlüğe Dr. Mehmet Demiroğlu atandı.

Seçil Erzan davasında yeni iddianame.. 30 yıla kadar hapis Seçil Erzan davasında yeni iddianame.. 30 yıla kadar hapis

TUSAŞ'tan yapılan açıklamada "Bugün gerçekleştirilen 2023 olağan genel kurul toplantısı neticesinde yeni yönetim kurulu oluşmuş olup, sonrasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantımızda, şirketimizde yönetim kurulu başkanvekili olarak görev yapmakta olan Sayın Ömer Cihad Vardan yönetim kurulu başkanı olarak seçilmiş, Helikopter Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Dr. Mehmet Demiroğlu, Yönetim Kurulumuz tarafından Genel Müdür olarak atanmıştır. TUSAS ailesi olarak yeni dönemin hayırlı olmasını dileriz" ifadeleri yer aldı.

15 Mayıs 1984 tarihinde Türk Ticaret Kanunu ve Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu uyarınca kurulan TUSAŞ'ın hissedarları Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) (Yüzde 54.49), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSM) (Yüzde 45.45) ve Türk Hava Kurumu (THK) (Yüzde 0.06).

Kaynak: Haber merkezi