Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde son 2 gündür devam eden şiddetli yağış ve dolu, yaşamı olumsuz etkiledi. Bu felaketlerin yaşandığı Bajaur bölgesinde, yağışlar sebebiyle çöken bir evin altında kalan 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Shangla bölgesinde ise bir evin çatısının çökmesi sonucu 2 çocuk hayatını kaybetti ve 1 çocuk yaralandı. Pencap Acil Servisi Sözcüsü Rasool Khan, Shangla bölgesine bağlı Banda China'da 2 çocuğun sele kapılarak kaybolduğunu açıkladı.

Yağışlar nedeniyle ulaşım da aksadı ve birçok ev hasar gördü. Ulusal Karayolu İdaresi Müdür Yardımcısı Ghulam Abbas, Karakoram Karayolu'nun Kohistan bölgesi ile Gilgit-Baltistan bölgesindeki Diamer arasında birçok noktada trafik aksadığını belirtti. Ayrıca Peşaver, Nowshera, Bannu, Shangla ve Bajaur bölgelerinde birçok ev şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle kısmi hasar aldı.

Khyber Pakhtunkhwa Başbakanı Ali Amin Gandapur, yaşanan can ve mal kayıplarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yetkililerden rapor istediğini ve mağdurlar için tazminat ödeneceğini açıkladı. Pakistan Meteoroloji Dairesi ise önümüzdeki 24 saat boyunca ovalarda yağışların, dağlık kesimlerinde ise kar yağışının devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: İHA