İşte öğreneceğiniz 3 iPhone özelliği!

iPhone özellikleri, iki ana gruba ayrılabilir. İlk grup, iOS güncellemeleriyle hemen fark edebildiğiniz ve Apple'ın öne çıkardığı özelliklerdir. İkinci grup ise göz ardı edilen, ancak pratik ve hayat kurtarıcı olan özelliklere odaklanmıştır. Biz de ikinci grupta yer alan ve en beğendiğimiz 3 özelliği paylaşmak istedik.

1- Siz sadece fotoğrafı çekin iPhone sizin yerinize paylaşacak!

Özellikle sevgililerin ilgisini çeken bir muhteşem özellik daha var. Herkes, sevgilisiyle çektiği fotoğrafları paylaşırken zaman zaman "Aşkım, fotoğrafları göndermedin" gibi serzenişlerle karşılaşabilir. Ancak iPhone, bu konuda sizin için müthiş bir çözüm sunuyor ve sevgilinizi mutlu ediyor. Ayrıca bu özellik sayesinde fotoğrafları paylaşırken kalitelerinin bozulmasını da engelliyor.

Bu özelliği etkinleştirmek için iPhone'unuzdaki Fotoğraflar uygulamasını açmanız gerekmektedir. Ardından sol üst köşedeki "+" butonuna dokunun. İşarete tıkladıktan sonra "Yeni Paylaşılan Albüm" sekmesi karşınıza çıkacak. Bu sekmeye dokunun. Sonra albüme bir isim verin ve paylaşmak istediğiniz kişileri seçin. Artık bu albüme eklediğiniz tüm fotoğraflar, orijinal kaliteleriyle istediğiniz kişilerle anında paylaşılacaktır.

2- “Hey Siri Lumos!” ve “Hey Siri Nox!”

Birçoğumuz, karanlık ortamlarda veya çekmece dibinde telefonumuzu kaybettiğimiz durumlarla karşılaşmışızdır. Özellikle gece saatlerinde telefonu bulmak, samanlıkta iğne aramak gibi bir hale dönüşebilir. Ancak Apple, bu soruna bir çözüm sunuyor. Telefonunuzu ararken "Hey Siri Lumos!" dediğinizde, iPhone'unuz otomatik olarak el fenerini açacaktır. Bu sayede telefonunuzu kolaylıkla bulabileceksiniz. Eğer flaş ışığını Siri ile kapatmak isterseniz, sadece "Hey Siri Nox!" demeniz yeterli olacaktır.

3- iPhone Clips!

Birçok Apple kullanıcısına "Neden bir iPhone satın aldın?" sorusu sorulduğunda, muhtemelen birçoğundan "iPhone kameraları çok kaliteli!" cevabını alırsınız. Ancak, birçok iPhone kullanıcısı kamerasını tam anlamıyla kullanmamaktadır.

Kameranızın özelliklerini artırmak için Apple'ın iPhone kullanıcıları için sunduğu Clips uygulamasını indirmeniz yeterlidir. Artık fotoğraflarınızda ve videolarınızda arka planı değiştirebilir ve yeni efektler ekleyebilirsiniz.

shiftdelete

Editör: Elif Erbay