İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa merkezli olarak İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş'ta "Mahzen-46" operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlarda, elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un yaptığı üç ayrı organize suç örgütü çökertildi ve toplamda 112 şüpheli yakalandı.

Meteoroloji'den yağış uyarısı, 17 il için kuvvetli yağış Meteoroloji'den yağış uyarısı, 17 il için kuvvetli yağış

Yakalanan örgüt üyelerinin, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, uyuşturucu madde ticareti, cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve göçmen kaçakçılığı suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyon detayları:

  • Vedat Kıpçak'ın liderliğindeki örgütün 74 üyesi yakalandı. Operasyonda 13 kilo metamfetamin, 87 litre sıvı metamfetamin, 450 bin adet uyuşturucu hap, çeşitli miktarda kokain, 5 ruhsatsız tabanca ve 7 hassas terazi ele geçirildi.
  • Fırat Erdal'ın liderliğindeki örgütün 22 üyesi yakalandı. Bu operasyonda 9,5 kilogram metamfetamin, 3 hassas terazi ve 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
  • Ersin Bulut'un liderliğindeki örgütün 16 üyesi yakalandı. Operasyonda 32 kilogram metamfetamin ve 1 hassas terazi ele geçirildi.

Bu geniş çaplı operasyonlar, organize suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA