zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-31" operasyonu sonucunda 12 ülkede haklarında Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kaydı bulunan 42 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonun halkın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine karşı gerçekleştirildiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız ve hepsini tek tek 'kafesin' içine koyacağız."

Bakan Yerlikaya, operasyonun Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Kırklareli, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Sakarya ve Uşak illerinde gerçekleştirildiğini ve 42 şüphelinin 12 farklı ülkede yakalandığını ifade etti. Yerlikaya, yakalanan şahısların arasında Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, İsveç, Finlandiya, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Rusya, Türkmenistan ve Özbekistan ülkelerine ait Interpol'ün kırmızı bülten ve acil yakalama mesajı ile arama kaydı olan kişilerin bulunduğunu belirtti. Bakan Yerlikaya, operasyonun devam ettiğini ve yakalanan şahısların organize suç örgütü üyeliği, yasa dışı silah ticareti, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, göçmen kaçakçılığı, nitelikli ve mali dolandırıcılık, soygun ve hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve vergi kaçakçılığı suçlarından arama kayıtları olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Yerlikaya, yılbaşından bu yana Kafes Operasyonları kapsamında kırmızı bültenle aranan 114 kişinin yakalandığı bilgisini paylaşarak, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti. Bakan, açıklamasını, "Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Devletimizin nefesi, terör ve işbirlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edecektir." şeklinde tamamladı.

Kaynak: AA