İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın ve Hatay merkezli dokuz ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kafes-50" operasyonlarında, 37 şüphelinin organize suç örgütü üyesi olarak gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonlarda Hatay'da B.Ç. ve M.Ç. önderliğindeki, Aydın'da ise Hüseyin Avni Demirkol liderliğindeki iki organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Operasyonlarda elebaşlarının da aralarında olduğu 37 kişinin yakalandığını bildiren Yerlikaya, Hatay merkezli operasyonlarda 28, Aydın merkezli operasyonlarda ise 9 şüphelinin ele geçirildiğini ifade etti. Hatay'daki operasyonlarda, depremzedelere dağıtılması gereken ilaçları sahte evraklarla dağıtarak kamu zararına yol açtıkları belirlenen organize suç örgütü üyelerinin tespit edildiğini ve bu operasyonlar neticesinde yaklaşık 2 milyar 250 milyon liralık kamu zararının ortaya çıkarıldığını da ekledi.

Yerlikaya ayrıca, operasyonlar sonucunda 124 bin uyuşturucu hap, ruhsatsız tabancalar, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, suç gelirlerinden elde edilen mallar ve mülklerin yanı sıra büyük miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildiğini açıkladı. Bu başarılı operasyonlar nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılıkları ve jandarma personelini tebrik eden Yerlikaya, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını ve suçla mücadelede kararlı olduklarını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ