Braunschweig polisi tarafından yapılan açıklamada, Peine tren istasyonu önündeki meydanda 29 yaşındaki bir kişinin yayalara ok attığı belirtildi. Olay yerinde yakalanan saldırganın ok ve yayın yanı sıra bir bıçak da taşıdığı bilgisi paylaşıldı.

Saldırganın kıyafeti ve görünüşü nedeniyle saldırının aşırı sağcı motivasyonla gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimalinin göz ardı edilmediği ifade edilen açıklamada, ayrıca saldırganın psikolojik sorunları olduğuna dair işaretler bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırıda yaralanan ve hayati tehlikesi olmayan 22 yaşındaki bir kişinin hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Daniela Behrens de yaptığı açıklamada, saldırıda özellikle yabancı düşmanlığına dair ipuçlarının araştırıldığını ifade ederek, saldırının tüm yönlerinin incelenmesi ve bu korkakça eylemin arkasındaki motivasyonun aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Behrens, polisin etkili müdahalesi sayesinde daha fazla kişinin zarar görmediğini belirterek, saldırganın kısa sürede gözaltına alınmasından dolayı polise teşekkür etti.

Bunun yanı sıra Braunschweiger Zeitung gazetesinin haberine göre, saldırganın aşırı sağcı bir rock grubunun tişörtünü giydiği belirtildi.
t24
 

Editör: Elif Erbay